Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Μαΐου 2023

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Απάτη- μαμούθ σε βάρος παραγωγών προϊόντων: “Έδωσαν” εμπορεύματα σε λάθος χέρια (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάτη- μαμούθ σε βάρος παραγωγών προϊόντων: “Έδωσαν” εμπορεύματα σε λάθος χέρια (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Μεγάλη οικονομική ζημιά έχουν υποστεί παραγωγοί τοπικών προϊόντων στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, καθώς πείστηκαν να πουλήσουν εμπορεύματα αξίας έως 500.000 ευρώ, σε απατεώνες, οι οποίοι εμφανίζονταν ως  αντιπρόσωποι ξένης εταιρίας, που πλήρωναν με πλαστά αποδεικτικά. Ολοκληρώθηκε η έρευνα της αστυνομίας Σερρών Το μέγα θέμα γνωστοποίησε η Ελληνική Αστυνομία, μετά την ολοκλήρωση πολύμηνης […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μεγάλη οικονομική ζημιά έχουν υποστεί παραγωγοί τοπικών προϊόντων στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, καθώς πείστηκαν να πουλήσουν εμπορεύματα αξίας έως 500.000 ευρώ, σε απατεώνες, οι οποίοι εμφανίζονταν ως  αντιπρόσωποι ξένης εταιρίας, που πλήρωναν με πλαστά αποδεικτικά.

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της αστυνομίας Σερρών

Το μέγα θέμα γνωστοποίησε η Ελληνική Αστυνομία, μετά την ολοκλήρωση πολύμηνης έρευνας των αστυνομικών της Ασφάλειας Σερρών.

Όπως ανακοινώθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υπεβλήθη στον αρμόδιο εισαγγελέα, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων, ηλικίας 47, 48, 57 και 63 ετών, καθώς και σε βάρος 50χρονου Ρουμάνου, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και πλαστογραφία.

Από το 2014 έως το 2016 η απάτη

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2016,  οι διωκόμενοι, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση   με σκοπό την εξαπάτηση τοπικών παραγωγών και εμπόρων, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης:

Πώς δρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Εμφανίζονταν ως αντιπρόσωποι ξένης εταιρείας, με σκοπό την εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων σε χώρα του εξωτερικού και με πλαστά αποδεικτικά πληρωμής, έπειθαν τους παραγωγούς και τους αποσπούσαν ποσότητες των προϊόντων.

Τα φόρτωναν σε φορτηγά με ξένες πινακίδες

Για την παραλαβή και μεταφορά των προϊόντων χρησιμοποιούσαν φορτηγά με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες ήταν πλαστές και με το τέχνασμα των συνεχών μεταφορτώσεων αποκρύπτονταν ο τελικός προορισμός των εμπορευμάτων.

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών εξακριβώθηκαν οι επιμέρους ρόλοι των μελών της οργάνωσης και συγκεκριμένα:

  • ο 57χρονος είχε τον διευθυντικό ρόλο της οργάνωσης, υποβοηθούμενος από τον 47χρονο και
  • ο 48χρονος μαζί με τον 63χρονο και τον 50χρονο αλλοδαπό είχαν τον ρόλο του μεταφορέα.
  • Ποιους και σε ποιες περιοχές εξαπάτησαν

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι κατάφεραν και απέσπασαν:

  • ποσότητες τυροκομικών προϊόντων αξίας πάνω από 296.000 ευρώ από βιομηχανία επεξεργασίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στην Λέσβο, από τυροκομική μονάδα στη Νάξο, από επιχείρηση στην Κρήτη και από εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στις Σέρρες,
  • ποσότητες ξηρών καρπών από εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, αξίας πάνω από 53.000 ευρώ,
  • συσκευασίες προϊόντων από εταιρεία στα Τρίκαλα, αξίας 42.000 ευρώ και
  • φιάλες μπύρας από εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, αξίας 37.000 ευρώ.

Επιπλέον προσπάθησαν να αποσπάσουν προϊόντα αξίας πάνω από 330.000 ευρώ από εταιρεία εμπορίας καφέ στην Αττική, από μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία και από 2 εταιρείες εμπορίας τυροκομικών προϊόντων σε Αρκαδία και Ημαθία.

Από το Άργος, την Κρήτη, την Μεσσηνία έως την Τρίπολη και την Αττική

Επίσης εξακριβώθηκε ότι επικοινώνησαν με άλλες 7 εταιρείες – επιχειρήσεις σε Άργος, Αττική, Κοζάνη, Κρήτη, Μεσσηνία και Τρίπολη, με σκοπό την αγορά διαφορών προϊόντων.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τυροκομικά προϊόντα

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 57χρονου σε περιοχή της Ημαθίας, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα δοχεία και παλέτες με τυροκομικά προϊόντα που είχαν αποσπάσει και αποδόθηκαν.

Κατασχέθηκε και φορτηγό γεμάτο προϊόντα

Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκε και φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας του 57χρονου, που ήταν φορτωμένο με συσκευασμένα προϊόντα που είχαν αποσπάσει, τα οποία αποδόθηκαν, ενώ το παραπάνω φορτηγό κατασχέθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις