Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Κόφτης στα επιδόματα, φρένο στις απεργίες- Ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Κόφτης στα επιδόματα, φρένο στις απεργίες- Ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο

Σήμερα το βράδυ, με ονομαστική ψηφοφορία, αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που σφραγίζουν το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Η μάχη μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης θα επικεντρωθεί στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων τρίτεκνων και πολυτέκνων, στον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος και στην πλήρη απελευθέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακόμα για χρέη προς […]

Σήμερα το βράδυ, με ονομαστική ψηφοφορία, αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που σφραγίζουν το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Η μάχη μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης θα επικεντρωθεί στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων τρίτεκνων και πολυτέκνων, στον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος και στην πλήρη απελευθέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακόμα για χρέη προς το Δημόσιο.

Οι συνεχόμενοι «κόφτες» που φέρνουν οι προωθούμενες διατάξεις στα επιδόματα των οικογενειών με τρία και άνω τέκνα καταστρέφει κάθε αισιοδοξία για μηδενικά μέτρα όντος του 2018.

Η αρμόδια αναπληρωτής υπουργός Θεανώ Φωτιου ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν διορθώσεις. Την ίδια ωρα τα σωματεία πολυτέκνων αναμένεται να κορυφωθούν τις αντιδράσεις τους καταγγέλλοντας την κυρία Φωτιου οτι τους στοχοποιεί θεωρώντας οτι δεν ανήκουν πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στην ψηφοφορία, η πλειοψηφία των 153 βουλευτών δεν φαίνεται να απειλείται με αντάρτικα, αφού ακόμη και η Γεωργία Γεννιά, η οποία έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό για την περικοπή του επιδόματος των τριτέκνων χαρακτηρίζοντας δικαιολογημένες τις αντιδράσεις τους, σημείωσε λίγο αργότερα ότι θα ψηφίσει κανονικά το πολυνομοσχέδιο.

Οσον αφορά τις διατάξεις για την απεργία, φαίνεται, πάντως, ότι προκαλούν πονοκέφαλο και στα υπόλοιπα κόμματα.

Η ΝΔ θα καταψηφίσει την κυβερνητική διάταξη και θα καταθέσει δίκη της τροπολογία ζητώντας το 50%+1 να αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα για την κήρυξη απεργιών και όχι την συμμετοχή.
Στο «Οχι» προσανατολίζεται και η ΔΗΣΥ ενώ προς το «παρών» το Ποτάμι.

Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί και η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αργά τη νύχτα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις