Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Στη λίστα με τις πιο αποτελεσματικές ομάδες στην Ευρώπη ο Ατρόμητος
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στη λίστα με τις πιο αποτελεσματικές ομάδες στην Ευρώπη ο Ατρόμητος

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Μπορεί ο Ατρόμητος να γνώρισε την ήττα (1-0) στο Περιστέρι από τον Παναιτωλικό, όμως είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα από την Ελλάδα στην Ευρώπη, με τον Πλατανιά να είναι η πιο μη αποτελεσματική στη Γηραιά ήπειρο. Αυτό αναφέρει η νέα μελέτη που παρουσιάζει στο 210ο τεύχος του το CIES, Διεθνές […]

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Μπορεί ο Ατρόμητος να γνώρισε την ήττα (1-0) στο Περιστέρι από τον Παναιτωλικό, όμως είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα από την Ελλάδα στην Ευρώπη, με τον Πλατανιά να είναι η πιο μη αποτελεσματική στη Γηραιά ήπειρο.

Αυτό αναφέρει η νέα μελέτη που παρουσιάζει στο 210ο τεύχος του το CIES, Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία  και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, που με την βοήθεια της κορυφαίας στατιστικής εταιρείας ποδοσφαίρου Instat παρουσιάζει τις 50 πιο αποτελεσματικές και ισάριθμες χειρότερες ομάδες σε 35 Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πρόκειται για ανάλυση που περιλαμβάνει τα σουτ που έγιναν μέσα από τη μεγάλη περιοχή, εντός εστίας και κατοχή μπάλας.

Ο Ατρόμητος βρίσκεται στην 24η θέση της σχετικής κατάταξης με τις πιο αποτελεσματικές ομάδες, παρουσιάζοντας συντελεστή +0,53, με τη Βικτόρια Πλζεν να είναι η καλύτερη όλων με +1,28.

Ανάμεσα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, πρώτη είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, στην 6η θέση με  +0,77.

Ο Πλατανιάς. που είναι  στην κορυφή της λίστας με τις πιο αναποτελεσματικές ομάδες, έχει συντελεστή -0,97.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις