Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εφιάλτης για ηλικιωμένους- Επιδρομές ληστών με σύστημα ενδοσυνεννόησης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφιάλτης για ηλικιωμένους- Επιδρομές ληστών με σύστημα ενδοσυνεννόησης

Tου Πέτρου Καρσιώτη Σε εφιάλτη είχαν εξελιχθεί μέλη τετραμελούς συμμορίας κακοποιών για ηλικιωμένους, οι οποίοι τους τελευταίους τρεις μήνες, δέχονταν ληστρικές επιθέσεις μέσα στα σπίτια τους. Εντόπιζαν πρώτα τις οικίες πού θα χτυπούσαν Οι δράστες, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής, εντόπιζαν οικίες, λέει η Αστυνομία, όπου διέμεναν ηλικιωμένοι κυρίως […]

Tου Πέτρου Καρσιώτη

Σε εφιάλτη είχαν εξελιχθεί μέλη τετραμελούς συμμορίας κακοποιών για ηλικιωμένους, οι οποίοι τους τελευταίους τρεις μήνες, δέχονταν ληστρικές επιθέσεις μέσα στα σπίτια τους.

Εντόπιζαν πρώτα τις οικίες πού θα χτυπούσαν

Οι δράστες, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής, εντόπιζαν οικίες, λέει η Αστυνομία, όπου διέμεναν ηλικιωμένοι κυρίως και στη συνέχεια, συνήθως ξημερώματα την ώρα που κοιμούνταν, έβαζαν σε εφαρμογή το σχέδιο.

Χτυπούσαν τα θύματα και τα εξουδετέρωναν

Παραβίαζαν τις εισόδους των σπιτιών και όταν τα ανήμπορα να αντιδράσουν θύματα ξυπνούσαν τρομοκρατημένα, οι δράστες τα χτυπούσαν, τα εξουδετέρωναν και άρχισαν να ψάχνουν σε κάθε πιθανό η απίθανο μέρος του σπιτιού προκειμένου να βρουν μετρητά η κοσμήματα.

Ετοίμαζαν την επόμενη ληστρική εισβολή

Αφού τα άρπαζαν διέφευγαν και ετοίμαζαν την επόμενη ληστρικής εισβολή, που γινόταν πάντα με πανομοιότυπο τρόπο.

Μιλούσαν μεταξύ τους οι ληστές με σύστημα ενδοσυνεννόησης

Σε όλη τη διάρκεια της  ληστρικής επίθεσης στα σπίτια των θυμάτων, οι δράστες φορούσαν στ’ αυτιά ακουστικά, που σήμαινε ότι μιλούσαν μεταξύ τους μέσω συστήματος ενδοσυνεννόησης, αλλά ιδιαίτερα με τον συνεργό τους, ο οποίος έμενε έξω και εκτελούσε χρέη “τσιλιαδόρου” για να ειδοποιήσει τους άλλους ληστές αν εμφανιζόταν περιπολικό της Αστυνομίας.

Στα Άνω Λιόσια άπλωνε τη δράση της

Αυτή η συμμορία που άπλωνε τη δράση της στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Φυλής.

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη οι τέσσερις δράστες

Συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη,  στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, τέσσερις  ημεδαποί, ηλικίας 18, 20, 20 και 22 ετών, μέλη της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και της ληστείας καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Στο σπίτι του 18χρονου ο ασύρματος ενδοεπικοινωνίας

Στην οικία του 18χρονου από την Αστυνομία  βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας  φορητός ασύρματος ενδοεπικοινωνίας.

Ερευνούν κι άλλες ληστρικές επιδρομές στην περιοχή

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί οκτώ  περιπτώσεις ληστειών σε οικίες στα Άνω Λιόσια, ενώ η έρευνα για ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις