Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πυρκαγιά στη διάρκεια τουρνουά χαρτοπαιξίας- Οκτώ νεκροί
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιά στη διάρκεια τουρνουά χαρτοπαιξίας- Οκτώ νεκροί

Οκτώ νεκροί και τουλάχιστον 50 τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός πυρκαγιάς που ξέσπασε σε διώροφο κτίριο στη βόρεια Πορτογαλία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κτίριο τοπικής ένωσης στην Τοντέλα, προκαλώντας πανικό με αποτέλεσμα ορισμένα από τα θύματα να ποδοπατηθούν. «Περίπου 70 άνθρωποι δειπνούσαν μέσα στο κτίριο όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, υπάρχουν νεκροί […]

Οκτώ νεκροί και τουλάχιστον 50 τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός πυρκαγιάς που ξέσπασε σε διώροφο κτίριο στη βόρεια Πορτογαλία.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κτίριο τοπικής ένωσης στην Τοντέλα, προκαλώντας πανικό με αποτέλεσμα ορισμένα από τα θύματα να ποδοπατηθούν.

«Περίπου 70 άνθρωποι δειπνούσαν μέσα στο κτίριο όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, υπάρχουν νεκροί και από 50 ως 60 τραυματίες, ελαφριά και βαριά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πάουλου Σάντους, διευθυντής επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ελικόπτερα μετέβησαν στο σημείο για τη διακομιδή των πιο σοβαρά τραυματισμένων, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο δήμαρχος στην κοινότητα Τοντέλα ο Ζουζέ Αντόνιου Ζέζους, εξήγησε μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTP ότι οι παρόντες στο δείπνο είχαν συγκεντρωθεί για να συμμετάσχουν σε ή να παρακολουθήσουν ένα τουρνουά Sueca, ενός εξαιρετικά δημοφιλούς παιγνιδιού με χαρτιά στην Πορτογαλία, ενώ πρόσθεσε πως η πυρκαγιά φαίνεται πως προκλήθηκε όταν εξερράγη ένας καυστήρας θέρμανσης.

Η φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε ταχύτατα, κατέστη δυνατό να τεθεί τελικά υπό έλεγχο έπειτα από μία ώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις