«Ελληνικός Χρυσός»: Η κυβέρνηση ζήτησε ακύρωση αθωωτικών αποφάσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ελληνικός Χρυσός»: Η κυβέρνηση ζήτησε ακύρωση αθωωτικών αποφάσεων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Την ακύρωση των δικαστικών αποφάσεων του διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, που αθώωνε την Εταιρεία Ελληνικός Χρυσός για πρόστιμα ύψους 1,73 εκατ. ευρώ που είχε επιβάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος για παραβάσεις στις εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας και των Μαύρων Πετρών, ζητά με άσκηση έφεσης προς Δικαιοσύνη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος. Τα πρόστιμα είχε επιβάλει το υπουργείο Ανάπτυξης το 2016 γιατί […]

13.01.2018 | 11:41

Την ακύρωση των δικαστικών αποφάσεων του διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, που αθώωνε την Εταιρεία Ελληνικός Χρυσός για πρόστιμα ύψους 1,73 εκατ. ευρώ που είχε επιβάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος για παραβάσεις στις εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας και των Μαύρων Πετρών, ζητά με άσκηση έφεσης προς Δικαιοσύνη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Τα πρόστιμα είχε επιβάλει το υπουργείο Ανάπτυξης το 2016 γιατί -όπως είχε διαπιστώσει από τους περιβαλλοντικούς ελέγχους που διενήργησε – υπήρχαν σοβαρές περιβαλλοντικές παραβάσεις στην περιοχή.

Παρά την απόφαση που ακύρωνε τα πρόστιμα υπέρ της Ελληνικός Χρυσός, το υπουργείο ζητά με άσκηση έφεσης να επιβληθούν κανονικά τα πρόστιμα. Ζητά επίσης τη συνδρομή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Όπως υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΝ, «τα πρόστιμα επιβλήθηκαν από το υπουργείο τον Ιανουάριο 2016, στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. για σωρεία περιβαλλοντικών παραβάσεων στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας και των Μαύρων Πετρών, ενώ οι προαναφερόμενες, δύο αποφάσεις του 25ου τριμελούς διοικητικού πρωτοδικείου Αθηνών, αν και δεν αμφισβητούν τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών ελέγχων, συνεπώς και τις περιβαλλοντικές παραβάσεις στην περιοχή, εντούτοις περιορίζουν το βασικό σκεπτικό τους στην πάροδο του “εύλογου χρονικού διαστήματος” των 33 μηνών, κατά το οποίο η διοίκηση όφειλε να είχε αποστείλει τις αποφάσεις των προστίμων».

Exit mobile version