Αθήνα

°C

Παρασκευή

07

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στα χέρια της αστυνομίας ο διαρρήκτης με το ποδήλατο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα χέρια της αστυνομίας ο διαρρήκτης με το ποδήλατο

Του Πέτρου Καρσιώτη Ο διαρρήκτης με το… ποδήλατο, έπεσε μετά από πολυήμερες έρευνες στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας. Κατόπτευε πάνω στο ποδήλατο κι επανερχόταν Επί τέσσερις μήνες, τριγυρνώντας έξω από καταστήματα της περιοχής Ζωγράφου, κατόπτευε τους χώρους και επανερχόμενος νυχτερινές ώρες, έβαζε σε εφαρμογή το σχέδιο. Έμπαινε από κεντρικές εισόδους πολυκατοικιών κι έφτανε στον […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο διαρρήκτης με το… ποδήλατο, έπεσε μετά από πολυήμερες έρευνες στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας.

Κατόπτευε πάνω στο ποδήλατο κι επανερχόταν

Επί τέσσερις μήνες, τριγυρνώντας έξω από καταστήματα της περιοχής Ζωγράφου, κατόπτευε τους χώρους και επανερχόμενος νυχτερινές ώρες, έβαζε σε εφαρμογή το σχέδιο.

Έμπαινε από κεντρικές εισόδους πολυκατοικιών κι έφτανε στον ακάλυπτο

Κατάφερνε να μπαίνει από τις κεντρικές εισόδους διπλανών εφαπτόμενων με τα καταστήματα πολυκατοικιών και να βγαίνει στον κοινό ακάλυπτο χώρο.

Φορούσε γάντια, κρατούσε διαρρηκτικά εργαλεία και φαλτσέτα

Στην πίσω πλευρά των καταστημάτων- ψιλικών η φαρμακείων- κρατώντας στα χέρια φαλτσέτα και διαρρηκτικά εργαλεία και φορώντας γάντια,  έκανε διάρρηξη, έμπαινε μέσα και αφαιρούσε μετρητά, προϊόντα και φάρμακα.

Δρούσε στου Ζωγράφου το τελευταίο τετράμηνο

Πρόκειται για 42χρονο υπήκοο Αλβανίας, για τον οποίο η Αστυνομία σε επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι το τελευταίο τετράμηνο, είχαν παρατηρηθεί επαναλαμβανόμενες διαρρήξεις-κλοπές καταστημάτων, με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Συστάθηκε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό του

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να εντοπισθεί και συλληφθεί ο δράστης, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών από το  Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου.

Εντόπιζε τα καταστήματα κινούμενος με το ποδήλατο

Όπως προέκυψε από την έρευνα, συνεχίζει η Αστυνομία, ο 42χρονος κινούμενος με ποδήλατο, εντόπιζε καταστήματα και φαρμακεία και ακολούθως, τις νυχτερινές ώρες, παραβίαζε τις πόρτες των παρακείμενων πολυκατοικιών με σκοπό να εισέλθει σε κοινούς με τα καταστήματα ακάλυπτους χώρους και να τα διαρρήξει.

Αφαιρούσε μετρητά, προϊόντα και φάρμακα

Από το εσωτερικό τους, αφαιρούσε χρηματικά ποσά, προϊόντα και φάρμακα.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ποδήλατο, μία φαλτσέτα, γάντια καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Δεκατέσσερις διαρρήξεις έχουν εξιχνιαστεί

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 14 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών από καταστήματα και φαρμακεία με την ανωτέρω μεθοδολογία, στην περιοχή του Ζωγράφου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις