Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Καλή σταδιοδρομία Γερούν, υπό τον έτερο υπάλληλο Σόιμπλε»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καλή σταδιοδρομία Γερούν, υπό τον έτερο υπάλληλο Σόιμπλε»

«Καλή σταδιοδρομία Γερούν στον ESM, υπό τον έτερο υπάλληλο Σόιμπλε» εύχεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης σε μήνυμά του στο Twitter με αφορμή όσα ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην τελευταία του συνέντευξη ως επικεφαλής του Eurogroup. «Ο αποχωρών (μετά την “απόλυσή” του από τους Ολλανδούς) υπάλληλος του κ. Σόιμπλε έδωσε εύσημα στις μαζορέτες του […]

«Καλή σταδιοδρομία Γερούν στον ESM, υπό τον έτερο υπάλληλο Σόιμπλε» εύχεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης σε μήνυμά του στο Twitter με αφορμή όσα ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην τελευταία του συνέντευξη ως επικεφαλής του Eurogroup.

«Ο αποχωρών (μετά την “απόλυσή” του από τους Ολλανδούς) υπάλληλος του κ. Σόιμπλε έδωσε εύσημα στις μαζορέτες του αφεντικού του για το πραξικόπημα εναντίον της Ελληνικής Άνοιξης», έγραψε ακόμη ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Ο πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας και, φυσικά, ο (νυν υπουργός Οικονομικών) Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχουν αλλάξει παντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν τα πάντα ήταν πιο εύκολα από τότε… είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», είχε δηλώσει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε τι είχε πει στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, στην περίφημη συνέντευξη Τύπου του Ιανουαρίου του 2015.

Ο Ντάισελμπλουμ θυμάται τη στιγμή που ο Γιάννης Βαρουφάκης είχε κλείσει τη διαδικασία με μία δήλωση για την τρόικα και αναφέρει πως του είπε «μόλις σκότωσες την τρόικα». «Αν θέλεις να συνεχίσεις να εργάζεσαι με τους εταίρους στην ευρωζώνη, θα πρέπει να δουλέψεις με την τρόικα και συνεπώς, το αντίο στην τρόικα είναι αντίο στο ευρώ, στην ελληνική τοποθέτηση» προσθέτει ο Ολλανδός πολιτικός.

Η φράση αυτή, «μόλις σκότωσες την τρόικα», είχε επιβεβαιώσει πως ειπώθηκε και ο ίδιος ο Γιάννης Βαρουφάκης, στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Ιστορίες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις