Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η Γεννιά τα βάζει με τον Τσίπρα για τις αλλαγές στα επιδόματα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γεννιά τα βάζει με τον Τσίπρα για τις αλλαγές στα επιδόματα

«Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη» σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η βουλευτής Α Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά. Καλεί μάλιστα τον πρωθυπουργό αλλά […]

«Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη» σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η βουλευτής Α Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά.

Καλεί μάλιστα τον πρωθυπουργό αλλά και τους αρμόδιους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο και Θεανώ Φωτίου να «επανεξετάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων με βάση τις πραγματικές οικονομικές αντικειμενικά ανάγκες τους».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει στην επιστολή διαμαρτυρίας της ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις «καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω». Αναφέρει μάλιστα πως «παρόλο που ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 40% (260 εκατ. ευρώ), συντελείται μια αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ».

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι την επίμαχη επιστολή αποκάλυψε στη Βουλή η ΝΔ. Συγκεκριμένα, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα Χρίστος Δήμας ανέφερε την ύπαρξη της επιστολής την οποία μάλιστα την κατέθεσε στα πρακτικά.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα καταψήφιση»

Το πρωί της Παρασκευής, σε επικοινωνία που είχε το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τη βουλευτή εξέφρασε την απορία της πώς μια επιστολή, που εντάσσεται στο πλαίσιο των σχέσεων συνεργασίας που οφείλουν να έχουν οι βουλευτές με τους υπουργούς, βρέθηκε στα χέρια του κ. Χρίστου Δήμα.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα καταψήφισης, πολύ περισσότερο που αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τα επιδόματα. Επισήμανα την ανάγκη να καταβληθεί προσπάθεια για εξορθολογισμό» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γεωργία Γεννιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γ. Γεννιά πρόσφατα είχε δηλώσει την διαφοροποίηση της από το κόμμα της καθώς είχε καταψηφίσει την διάταξη που έδινε το δικαίωμα αλλαγής ταυτότητας φύλου σε νέους από 15 ετών και πάνω, υπό την προϋπόθεση της συναίνεσης των γονέων τους.

Ολοκληρη η επιστολή της Γ. Γεννιά αναφέρει:

«Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στις αρμόδιες Επιτροπές και συγκεκριμένα με τις σχετικές διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω. 

Και παρόλο που ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 40% (260 εκατ. ευρώ), συντελείται μια αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ. 

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αυστηροποίησης στους όρους χορήγησης των επιδομάτων για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους και κυρίως λόγω της οριζοντιοποίησης των όρων χωρίς τις απαραίτητες και δικαιολογημένες διαβαθμίσεις βάσει του αριθμού των προστατεύομενων τέκνων (αδιανόητο να μην υπάρχει διαβάθμιση στο απαιτούμενο εισοδημα των οικογενειών ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων). 

Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη. 

Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες όλων προς το θέμα της βούλησης αφενός ενίσχυσης των αδύναμων πολιτών και τόνωσης της χειμαζόμενης ελληνικής οικογένειας και αφετέρου αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, παρακαλώ πολύ όπως επανεξετάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων με βάση τις πραγματικές οικονομικές αντικειμενικά ανάγκες τους». 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις