Συγκέντρωση πολιτών έξω από συμβολαιογραφείο- Τι καταγγέλλει η ΛΑΕ (pics-vid)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση πολιτών έξω από συμβολαιογραφείο- Τι καταγγέλλει η ΛΑΕ (pics-vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Από σήμερα και έως τις 31 Ιανουαρίου αναστέλλονται όλοι οι φυσικοί πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία. Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, «η απόφαση σχετίζεται με την εν εξελίξει νομοθετική διαδικασία εκσυγχρονισμού της διεξαγωγής των πλειστηριασμών, νομοθετική διαδικασία που κρίνεται κατεπείγουσα εν όψει της ολοκλήρωσης της 3ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος». […]

10.01.2018 | 11:45

Από σήμερα και έως τις 31 Ιανουαρίου αναστέλλονται όλοι οι φυσικοί πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία.

Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, «η απόφαση σχετίζεται με την εν εξελίξει νομοθετική διαδικασία εκσυγχρονισμού της διεξαγωγής των πλειστηριασμών, νομοθετική διαδικασία που κρίνεται κατεπείγουσα εν όψει της ολοκλήρωσης της 3ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος».

Όπως προβλέπει το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, οι πλειστηριασμοί, θα διεξάγονται μόνο με ηλεκτρονικά μέσα, ανεξάρτητα από τον χρόνο επίδοσης της επιταγής και επιβολής της κατάσχεσης.

Για τους πλειστηριασμούς που έχει ήδη οριστεί να πραγματοποιηθούν με φυσικό τρόπο οποτεδήποτε μετά τις 21.2.2018, και έχει ήδη συντελεστεί η σχετική προδικασία του πλειστηριασμού, ο επισπεύδων είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσει τη μεταβολή του τρόπου και του χρόνου διενέργειας τους με σχετική εντολή προς τον δικαστικό επιμελητή για την έκδοση νέου αποσπάσματος της κατασχετήριας έκθεσης.

Τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας ανέβηκαν σήμερα σε συμβολαιογραφείο στην στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Όπως κατήγγειλε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, η συμβολαιογράφος δεν ήταν παρούσα στο γραφείο της.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της η συμβολαιογράφος του είπε «ότι δεν είναι αναγκαίο η συμβολαιογράφος που εκτελεί τον πλειστηριασμό να βρίσκεται στο γραφείο της. Μπορεί να κάνει τον πλειστηριασμό από οπουδήποτε αρκεί να είναι με ηλεκτρονικό μέσο».

«Είναι χονδροειδέστατη παρανομία, με τα μνημονιακά μέτρα η χώρα έχει έρθει σε σκοτεινό μεσαίωνα» πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΛΑΕ  ο νόμος ορίζει πως ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός θα πρέπει να τελείται παρουσία συμβολαιογράφου και μόνο από το συμβολαιογραφικό της γραφείο.

Exit mobile version