Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μιχελής: Θα τολμήσω να το πω, εν μέρει κάνουμε αναδιανομή της φτώχειας…!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιχελής: Θα τολμήσω να το πω, εν μέρει κάνουμε αναδιανομή της φτώχειας…!

Εν μέρει σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται αναδιανομή της φτώχειας προς όφελος των πλέον φτωχών, ήταν το «τραγικό» επιχείρημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Μιχελή, για να υπερασπιστεί τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει μείωση και κατάργηση οικογενειακών επιδομάτων για ορισμένες κατηγορίες πολυτέκνων. «Εγώ θα τολμήσω να το πω και δημόσια, εν μέρει σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται και αναδιανομή […]

Εν μέρει σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται αναδιανομή της φτώχειας προς όφελος των πλέον φτωχών, ήταν το «τραγικό» επιχείρημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Μιχελή, για να υπερασπιστεί τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει μείωση και κατάργηση οικογενειακών επιδομάτων για ορισμένες κατηγορίες πολυτέκνων.

«Εγώ θα τολμήσω να το πω και δημόσια, εν μέρει σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται και αναδιανομή της φτώχειας. Μακάρι να μπορούσαμε να τα ξεπεράσουμε και ευελπιστούμε από το 2018.. Σε ορισμένες περιπτώσεις τολμώ να το πω ότι γίνεται αναδιανομή της φτώχειας προς όφελος των πλέον φτωχών» είπε ο κ. Μιχελής στο ΘΕΜΑ 104,6.

Στην παρατήρηση ότι «μας είχατε προετοιμάσει για αναδιανομή πλούτου» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «σωστά το θέτετε το ζήτημα έτσι σας είχαμε προετοιμάσει αλλά θα πρέπει να δοθεί μια απάντηση στο ποιος είναι αυτός που περιμένει σε 3 χρόνια να αναταχθεί δίκαια η απώλεια του πλούτου όταν υπάρχουν μηχανισμοί που αποφασίζουν ότι δεν μπορούν να γίνουν έλεγχοι, που αποφασίζουν ότι δεν μπορεί να ελέγχεται το πόθεν έσχες τους».

«Το ιδανικό θα ήταν να μειωθεί σε κανέναν το επίδομα. Θεωρήθηκε να γίνουν ορισμένες περικοπές στα επιδόματα των υψηλοτέρων επιδομάτων είναι ένα πλαίσιο που η οικονομία έχει καταρρεύσει και πρέπει να βγάλουμε από τη μύγα ξύγκι» συμπλήρωσε στα επιχειρήματά του ο κ. Μιχελής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε επίσης ότι «υπάρχει πίεση στα μεσαία στρώματα» μιλώντας για «προσπάθεια το 2018 να στηριχθούν τα μεσαία στρώματα».

Όσον αφορά τις αλλαγές στο καθεστώς λήψης απόφασης για κήρυξη απεργίας ο κυβερνητικός βουλευτής έκανε λόγο για «μια δυσκολία σε σύγκριση με το υπάρχον πλαίσιο αλλά δεν είναι η απόλυτη δυσκολία». «Είναι το προαπαιτούμενο που δεν καταφέραμε να αποφύγουμε από τον καταιγισμό προαπαιτουμένων για την εργασιακή νομοθεσία» πρόσθεσε επιχειρώντας να πείσει ότι «η δυσκολία για τους εργαζομένους είναι ότι πολύ δύσκολο να πετυχαίνουν οι απεργίες».

https://soundcloud.com/info-info-969429733/20180110a

https://soundcloud.com/info-info-969429733/20180110a-1

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις