Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αδερφή εναντίον… αδερφής για ληστεία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αδερφή εναντίον… αδερφής για ληστεία

Του Πέτρου Καρσιώτη Από τις ειδήσεις που σε αφήνουν άφωνους. Μια 39χρονη στη Χαλκίδα,  κατηγορείται ότι οργάνωσε την ένοπλη ληστεία σε βάρος της αδελφής της, έχοντας φροντίσει να είναι και αυτή… παρούσα, σε ρόλο επίσης θύματος, την ώρα της  ληστρικής εισβολής του κουκουλοφόρου με το μαχαίρι! Τα στοιχεία της καταγγελίας έδωσαν το έναυσμα για έρευνα στο περιβάλλον […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από τις ειδήσεις που σε αφήνουν άφωνους.

Μια 39χρονη στη Χαλκίδα,  κατηγορείται ότι οργάνωσε την ένοπλη ληστεία σε βάρος της αδελφής της, έχοντας φροντίσει να είναι και αυτή… παρούσα, σε ρόλο επίσης θύματος, την ώρα της  ληστρικής εισβολής του κουκουλοφόρου με το μαχαίρι!

Τα στοιχεία της καταγγελίας έδωσαν το έναυσμα για έρευνα στο περιβάλλον

Αφού ο τελευταίος με την απειλή μαχαιριού άρπαξε 4.500 ευρώ, από κρύπτη του σπιτιού, τα στοιχεία της καταγγελίας της 41χρονης ιδιοκτήτριας στην Αστυνομία, έδωσαν το έναυσμα στους αστυνομικούς να ερευνήσουν στο κοντινό περιβάλλον του θύματος.

Ο κουκουλοφόρος πήγε κατευθείαν κι απείλησε μόνο τη μία γυναίκα

Το βασικό στοιχείο ήταν ότι, ενώ οι γυναίκες μέσα στο σπίτι ήταν δύο, ο κουκουλοφόρος πήγε κατ ευθείαν μόνο στη μία, γνωρίζοντας από πριν ότι είναι η ιδιοκτήτρια και κάτοχος των χρημάτων.

Καθώς δεν… ασχολήθηκε καν με τη δεύτερη, οι υποψίες στράφηκαν στο οικογενειακό περιβάλλον.

Προέκυψε η σχέση της αδελφής με αλλοδαπό

Έτσι, προέκυψε για τους αστυνομικούς η σχέση της 39χρονης αδελφής με 26χρονο από την Αλβανία.

Μέσα από όλα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, αποφασίστηκε παρουσία εισαγγελέα η έρευνα στα σπίτια τόσο της 39χρονης αδελφής του θαύματος όσο και του 26χρονου συντρόφου της.

Βρέθηκε το μεγαλύτερο ποσό της λείας

Εκεί βρέθηκε το μεγαλύτερο ποσό της λείας από τη ληστεία, μοιρασμένο ανάμεσα στους δύο.

Η Αστυνομία, για το συγκεκριμένο συμβάν, ανακοίνωσε ότι «από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση ληστείας, η οποία διαπράχθηκε  σε σπίτι στη Χαλκίδα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθησαν», λέει ακόμη η Αστυνομία, «ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας και μία 39χρονη ημεδαπή, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη ληστείας, κατά συναυτουργία και κατά περίπτωση, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα», προσθέτει, «ο 26χρονος  έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε οικία 41χρονης ημεδαπής, όπου με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 4.500 περίπου ευρώ και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Μετά από ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε η εμπλοκή της 39χρονης, η οποία αποτελεί συγγενικό πρόσωπο της 41χρονης, ενώ προέκυψαν και τα στοιχεία ταυτότητας του 26χρονου συνεργού της, με τον οποίο από κοινού ιδιοποιήθηκαν το ανωτέρω χρηματικό ποσό.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία της 39χρονης, το χρηματικό ποσό των 2.270 ευρώ, καθώς και  100 ευρώ στην κατοχή της, ενώ στην οικία του 26χρονου, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και 260  ευρώ στην κατοχή του.

Συνολικά κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.630 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν  στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις