Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χάθηκαν δεδομένα χιλιάδων επιβατών, τα ζητάει ξανά ο ΟΑΣΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Χάθηκαν δεδομένα χιλιάδων επιβατών, τα ζητάει ξανά ο ΟΑΣΑ

Η εμπρηστική επίθεση στο κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα  τα ξημερώματα της 2ας Δεκεμβρίου είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν τα δεδομένα χιλιάδων επιβατών των Μέσων Μεταφοράς. Οι δράστες είχαν αποπειραθεί να πυρπολήσουν το κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα, όπου γίνεται επεξεργασία των στοιχείων για την έκδοση καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Κατάφεραν να σπάσουν την τζαμαρία και πέταξαν […]

Η εμπρηστική επίθεση στο κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα  τα ξημερώματα της 2ας Δεκεμβρίου είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν τα δεδομένα χιλιάδων επιβατών των Μέσων Μεταφοράς.

Οι δράστες είχαν αποπειραθεί να πυρπολήσουν το κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα, όπου γίνεται επεξεργασία των στοιχείων για την έκδοση καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Κατάφεραν να σπάσουν την τζαμαρία και πέταξαν αναμμένα στουπιά με αποτέλεσμα να καταστραφούν κάρτες εισιτήρια, κομπιούτερ και κάποια γραφεία.

Στοιχεία που είχαν αποσταλεί σε φακέλους στον Οργανισμό από την ΟΤΟΕ αλλά και άλλους επαγγελματικούς φορείς για μαζική έκδοση καρτών, χάθηκαν, όπως ενημέρωσε ετεροχρονισμένα το σωματείο των τραπεζοϋπαλλήλων η διοίκηση του ΟΑΣΑ.

Οι υπεύθυνοι, διευκρίνιζαν τότε, ότι τα στοιχεία των πολιτών που κάηκαν μαζί με τις κάρτες και τα κομπιούτερ υπάρχουν και σε άλλα αρχεία και οι κάρτες θα επανεκδοθούν. 

Την καταστροφή των εγγράφων που βρίσκονταν στο κέντρο επεξεργασίας προσωποποιημένων καρτών του ΟΑΣΑ παραδέχεται σε επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος  Γιάννης Σκουμπούρης και ζητάει από τους επιβάτες να στείλουν εκ νέου τα στοιχεία.

Ο Οργανισμός αποκαλύπτει την καταστροφή των δεδομένων και καλεί τα μέλη της να προχωρήσουν σε επανυποβολή των στοιχείων στα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ. «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο κέντρο το οποίο έχει δημιουργηθεί για την εκτύπωση προσωποποιημένων καρτών με μαζικό τρόπο μετά από ενέργεια  δολιοφθοράς προκλήθηκε καταστροφή στο σύνολο των εγγράφων με τα στοιχεία των προς προσωποποίηση φακέλων που φυλάσσονταν εκεί» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σκουμπούρης. Ο αριθμός των φακέλων που εκτιμάται ότι χάθηκαν υπολογίζεται σε τουλάχιστον 3.000 από τις 5.000 κάρτες που εκδίδει ετησίως η ΟΤΟΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις