Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τα πλουσιόπαιδα του Ιράν προκαλούν ακόμα περισσότερη οργή (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Τα πλουσιόπαιδα του Ιράν προκαλούν ακόμα περισσότερη οργή (pics)

Την ώρα που τα πλουσιόπαιδα του Ιράν ανεβάζουν στο instagram στιγμιότυπα από τη χλιδάτη ζωή τους σε κάποιο άλλο σημείο της χώρας είναι πολύ πιθανό κάποιοι να πουλάνε τα νεφρά τους για να ζήσουν την οικογένειά τους. Οι εξωφρενικά πλούσιες ζωές μερίδας των νέων στην Τεχεράνη τροφοδοτούν το κύμα διαμαρτυριών και αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει […]

Την ώρα που τα πλουσιόπαιδα του Ιράν ανεβάζουν στο instagram στιγμιότυπα από τη χλιδάτη ζωή τους σε κάποιο άλλο σημείο της χώρας είναι πολύ πιθανό κάποιοι να πουλάνε τα νεφρά τους για να ζήσουν την οικογένειά τους.

Οι εξωφρενικά πλούσιες ζωές μερίδας των νέων στην Τεχεράνη τροφοδοτούν το κύμα διαμαρτυριών και αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει στο Ιράν το τελευταίο διάστημα επισημαίνει το Business Insider σε δημοσίευμά του που περιγράφει τις κοινωνικές ανισότητες στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Οι διαδηλωτές στο Ιράν κινητοποιούνται ενάντια σε όλα. Φιλοκυβερνητικοί, αντικυβερνητικοί βρίσκονται όλοι στους δρόμους και διαμαρτύρονται για όλα.  Σταδιακά, σε όλη τη χώρα, οι διαδηλωτές στράφηκαν στον ίδιο στόχο: μια πλούσια ελίτ που έχει αποκομίσει τα οφέλη ενός θεοκρατικού καθεστώτος από την κορυφή προς τα κάτω.

Η χλιδάτη ζωή αυτής της ελίτ τροφοδοτεί το κύμα αντιδράσεων στο Ιράν υπογραμμίζει το Business Insider.  Οι LA Times χρησιμοποίησαν για παράδειγμα το δημοφιλή λογαριασμό «Rich Children of Tehran» στο Instagram, όπου όμορφες νέες φορούν σανδάλια αξίας 1.000 δολαρίων και άλλοι ξαπλώνουν σε φουσκωτά μέσα σε πισίνες σε πολυτελή αρχοντικά και την ίδια σε ένα άλλο μέρος της πρωτεύουσας μπορεί κάποιοι να πωλούν το νεφρό τους για να επιβιώσουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις