Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τα τέσσερα λάθη που “καταστρέφουν” το απαραίτητο αντικολλητικό σκεύος
PLUS

Τα τέσσερα λάθη που “καταστρέφουν” το απαραίτητο αντικολλητικό σκεύος

Τι λάθη κάνουμε όμως και, από κάποια στιγμή και μετά, ένα αντικολλητικό τηγάνι παύει να είναι αντικολλητικό; Το αφήνετε να ζεσταίνεται πριν ρίξετε λάδι ή βούτυρο μέσα σε αυτό Όταν ένα αντικολλητικό σκεύος θερμαίνεται χωρίς λάδι ή βούτυρο, απελευθερώνει ουσίες επικίνδυνες για τον οργανισμό.  Το βάζετε να πλένεται στο πλυντήριο πιάτων Λάθος. Το πολύ ζεστό νερό, σε συνδυασμό με το […]

Τι λάθη κάνουμε όμως και, από κάποια στιγμή και μετά, ένα αντικολλητικό τηγάνι παύει να είναι αντικολλητικό;

  1. Το αφήνετε να ζεσταίνεται πριν ρίξετε λάδι ή βούτυρο μέσα σε αυτό

Όταν ένα αντικολλητικό σκεύος θερμαίνεται χωρίς λάδι ή βούτυρο, απελευθερώνει ουσίες επικίνδυνες για τον οργανισμό.

  1.  Το βάζετε να πλένεται στο πλυντήριο πιάτων

Λάθος. Το πολύ ζεστό νερό, σε συνδυασμό με το «σκληρό» απορρυπαντικό, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο σκεύος σας. Τα αντικολλητικά σκεύη πλένονται μόνο στο χέρι και ιδανικά με μαγειρική σόδα.

  1. Ψήνετε σε πολύ υψηλή θερμοκρασία

Δυστυχώς, το ότι είναι αντικολλητικό δεν σημαίνει ότι «αντέχει» τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Αντιθέτως, αλλοιώνουν την επιφάνεια του και, δεύτερον, όπως λέγαμε και παραπάνω, το κάνουν να απελευθερώνει επικίνδυνες ουσίες.

  1. Χρησιμοποιείτε μεταλλικά εργαλεία μαγειρέματος

Μπορεί να σας βολεύουν ή να σας αρέσουν περισσότερο από τα ξύλινα, αλλά τα εργαλεία μαγειρικής όπως σπάτουλες που είναι από μέταλλο μπορεί να γδάρουν την επιφάνεια του σκεύους σας. Καλό είναι να τα αντικαταστήσετε με ξύλινα ή από σιλικόνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις