Φιάσκο με τη δήλωση Αντωνοπούλου- “Υπήρξαν συζητήσεις αλλά προκάλεσαν τις ειρωνείες των ξένων”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φιάσκο με τη δήλωση Αντωνοπούλου- “Υπήρξαν συζητήσεις αλλά προκάλεσαν τις ειρωνείες των ξένων”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών σενάρια που ήθελαν να έχει παρθεί απόφαση για πληρωμή φόρων σε δώδεκα δόσεις, με κύκους του υπουργού Οικονομικών να σπεύδουν να αποκαταστήσουν την αλήθεια αναφέροντας πως «τα δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι «είμαστε πολύ μακριά από κάτι τέτοιο», […]

04.01.2018 | 09:04

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών σενάρια που ήθελαν να έχει παρθεί απόφαση για πληρωμή φόρων σε δώδεκα δόσεις, με κύκους του υπουργού Οικονομικών να σπεύδουν να αποκαταστήσουν την αλήθεια αναφέροντας πως «τα δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι «είμαστε πολύ μακριά από κάτι τέτοιο», «δεν συζητήθηκε καν με τους θεσμούς», θυμίζοντας ότι παράταση πληρωμών σε 12 δόσεις σημαίνει από δημοσιονομική άποψη ότι τα έσοδα θα μεταφέρονται στο επόμενο έτος και πως συζητήσεις υπήρξαν με τους δανειστές για σχέδιο πληρωμών φόρου εισοδήματος σε 6 μηνιαίες αντί 3 διμηνιαίες αλλά «προκάλεσαν μάλλον τις ειρωνείες των ξένων» γιατί και οι δύο εναλλακτικές είναι ουσιαστικά το ίδιο.

Λίγο αργότερα το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται πως ναι μεν εξετάζονται μέτρα και ρυθμίσεις για αποτελεσματικότερη είσπραξη φόρων αλλά τα δημοσιεύματα για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το υπουργείο Οικονομικών, βέβαια, εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Πρόσφατο παράδειγμα η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Tην Τετάρτη, η κυρία Αντωνοπούλου τόνισε ότι όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις, και για το συγκεκριμένο θέμα το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο.

Υποστήριξε ότι με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες θα φτάνουν τις 12, στόχος είναι να μειωθούν οι ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά και να μπορούν όλα τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές προς το Δημόσιο να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς επιβάρυνση και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

“Αυτό θα διευκολύνει και τα νοικοκυριά και τον προγραμματισμό τους” είπε η κ. Αντωνοπούλου, που δεν είναι αρμόδια για φορολογικά θέματα.

Από την άλλη, θεωρήθηκε πως ως σύζυγος του υπουργού Οικονομίας κυρίου Δημήτρη Παπαδημητρίου, γνωρίζει καλά την οικονομική και πολιτική κατάσταση και κάπως έτσι η δήλωσή της προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.

Exit mobile version