Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Έφυγε» από τη ζωή ο εργαζόμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας που είχε τραυματιστεί
ΕΛΛΑΔΑ

«Έφυγε» από τη ζωή ο εργαζόμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας που είχε τραυματιστεί

Παραμονή Πρωτοχρονιάς «έφυγε» από τη ζωή ο 51χρονος εργαζόμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Λυκόβρυσης, ο οποίος έδινε τη μάχη από τις 23 του Οκτώβρη όταν και σημειώθηκε το εργατικό «ατύχημα» που του στέρησε τελικά τη ζωή. Απορριμματοφόρο του δήμου κατευθυνόμενο στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων εξετράπη της πορείας του ενώ βρίσκονταν στην έξοδο 5 (Αιγάλεω) […]

Παραμονή Πρωτοχρονιάς «έφυγε» από τη ζωή ο 51χρονος εργαζόμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Λυκόβρυσης, ο οποίος έδινε τη μάχη από τις 23 του Οκτώβρη όταν και σημειώθηκε το εργατικό «ατύχημα» που του στέρησε τελικά τη ζωή.

Απορριμματοφόρο του δήμου κατευθυνόμενο στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων εξετράπη της πορείας του ενώ βρίσκονταν στην έξοδο 5 (Αιγάλεω) της Αττικής Οδού με αποτέλεσμα να σπάσει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και να ανατραπεί.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο νεκροταφείο Μεταμόρφωσης.

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο το οποίο σημειώνει:

«Για όλους εμάς που τον ζούσαμε καθημερινά ο Ηλίας θα είναι πάντα μαζί μας.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς στην καθαριότητα των δήμων δεν είναι αποτέλεσμα “σύμπτωσης” ή “κακιάς στιγμής”. Αιτία έχουν την εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κακοσυντηρημένα παλιά μηχανήματα, τα λειψά έως ανύπαρκτα μέσα προστασίας, την εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων. Υπεύθυνες είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας των δημάρχων. Υπεύθυνο είναι το σύστημα που βλέπει ως κόστος την υγιεινή και ασφάλειά μας, ως κόστος την ανανέωση μηχανημάτων και υποδομών και θυσιάζει τις ζωές μας. Τα εργατικά “ατυχήματα” είναι εργοδοτικά εγκλήματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απαιτήσουμε νέα μηχανήματα, νέες υποδομές, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, πλήρη συστήματα ασφαλείας, ανθρώπινα κανονικά ωράρια. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε ως κανονικότητα να τσακίζεται κάθε λίγο ένας από εμάς.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων. Να σταματήσουν να κυκλοφορούν σαράβαλα, υπερφορτωμένα, με φθαρμένα ελαστικά οχήματα».

Με αφορμή την τραγική είδηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Εκ μέρους της ΚΕΔΕ θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη μου για το θάνατο του δημοτικού υπαλλήλου Η. Ζαγοριανάκου ο οποίος έδωσε γενναία μάχη με τη ζωή αλλά την έχασε, μετά το σοβαρό τραυματισμό του εν ώρα υπηρεσίας, τον περασμένο Οκτώβριο.

Εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Όλοι οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση και ειδικά όσοι απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας, αξίζουν τον απεριόριστο σεβασμό μας για την ευσυνειδησία με την οποία επιτελούν τα καθήκοντα τους, υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Σε αυτό πλαίσιο είναι επιτακτική ανάγκη πρωτίστως να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα, εκεί που ανήκουν.

Παράλληλα όμως απαιτείται η ενίσχυση με τη συμβολή και της πολιτείας, των  όρων ασφάλειας των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας αλλά και σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, προκειμένου να προληφθούν ανάλογα”.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις