Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συνελήφθη ένας από τους Αλβανούς δραπέτες- Ψάχνουν τους άλλους δύο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη ένας από τους Αλβανούς δραπέτες- Ψάχνουν τους άλλους δύο

Του Πέτρου Καρσιώτη Συνελήφθη στη διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης της αστυνομίας ο ένας από τους τρεις σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι απέδρασαν με κινηματογραφικό τρόπο στη διάρκεια της νύχτας από το Τμήμα Μεταγωγών. Πρόκειται για τον 35χρονο Αλβανό που κατηγορείται για υπόθεση ναρκωτικών Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 35χρονο Αλβανό ο οποίος εξέτιε ποινή για υποθέσεις […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συνελήφθη στη διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης της αστυνομίας ο ένας από τους τρεις σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι απέδρασαν με κινηματογραφικό τρόπο στη διάρκεια της νύχτας από το Τμήμα Μεταγωγών.

Πρόκειται για τον 35χρονο Αλβανό που κατηγορείται για υπόθεση ναρκωτικών

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 35χρονο Αλβανό ο οποίος εξέτιε ποινή για υποθέσεις ναρκωτικών.

Εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας στην περιοχή του Μενιδίου όπου προσπαθούσε να κρυφτεί για να διαφύγει από εκεί στη συνέχεια και όταν θεωρούσε ότι οι συνθήκες ήταν οι κατάλληλες γι αυτόν.

Ένορκη διοικητική εξέταση για όλη τη νυχτερινή βάρδια των μεταγωγών

Στο μεταξύ, βαριές «καμπάνες» για όλη τη νυχτερινή βάρδια του Τμήματος Μεταγωγών απ όπου απέδρασαν με κινηματογραφικό τρόπο τρεις αλλοδαποί, κρατούμενοι για βαριά αδικήματα -ναρκωτικά και ανθρωποκτονία- επιφύλαξαν οι επόμενες ώρες της ολιγωρίας των υπευθύνων, αξιωματικών, κατώτερων και χειριστών του μόνιτορ παρακολούθησης των κινήσεων των κρατουμένων.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους

Όπως έγινε γνωστό, σε βάρος ολόκληρης της νυχτερινής βάρδιας, ακολουθήθηκαν ήδη ποινικές και διοικητικές διαδικασίες, καθώς σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ολόκληρης της αστυνομικής δύναμης για ελευθέρωση κρατουμένων , ενώ δόθηκε ήδη εντολή για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης,  σε βάρος των εμπλεκομένων αστυνομικών.

Βαρύ το κλίμα στην Αστυνομία

Στην Αστυνομία, όπου το κλίμα είναι βαρύ, έχει σημάνει συναγερμός μετά την απόδραση των τριών κρατουμένων και την απόπειρα απόδρασης ενός τέταρτου που συνελήφθη την τελευταία στιγμή.

Τρεις Αλβανοί

Οι δραπέτες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των οποίων είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση-ήδη συνελήφθη ο ένας- από τις υπηρεσίες ασφαλείας και την Άμεση Δράση, είναι τρεις Αλβανοί.

Ενώ ο τέταρτος που τους ακολούθησε και συνελήφθη ένας Γεωργιανός.

Καταδίκες για ναρκωτικά και δολοφονίες

Ο πρώτος έχει καταδικαστεί σε 10-12 χρόνια κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών, ο δεύτερος σε ισόβια κάθειρξη για εμπορία και διακίνηση επίσης ναρκωτικών ενώ ο τρίτος εξέτιε ποινή ισοβίων για ανθρωποκτονία.

Συγκεκριμένα είχε συλληφθεί για τη δολοφονία στον Άγιο Λουκά στα Πατήσια ομοεθνή του, για υποθέσεις ναρκωτικών το 2013.

Είχε σκοτώσει ιδιοκτήτη σπιτιού στη Χαλκιδική

Αλλά και ο Γεωργιανός, ο οποίος συνελήφθη, λίγο πριν βρεθεί στην ελευθερία,  είχε και αυτός δολοφονήσει έναν ιδιοκτήτη σπιτιού στο οποίο είχε εισβάλει στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

Είχαν μεταφερθεί από άλλες φυλακές

Οι κρατούμενοι είχαν μεταφερθεί από τις φυλακές όπου κρατούνταν στο Μεταγωγών για να περάσουν από δίκες, βάσει άλλων δικογραφιών που εκκρεμούν για αδικήματα. Μετά το τέλος των δικών θα επέστρεφαν βάσει του προγράμματος στις φυλακές Χανίων, Τρικάλων και Δομοκού, όπου εκτίουν τις ποινές τους.

Χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια εργαλεία και σεντόνια

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έχουν γίνει γνωστές, οι δραπέτες χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια εργαλεία με τα οποία κατάφεραν να κόψουν και να λυγίσουν τα κάγκελα στο παράθυρο του κελιού τους, το οποίο βρισκόταν στον 2 όροφο του κτιρίου.

Στη συνέχεια, έδεσαν μεταξύ τους τα σεντόνια τους, φτιάχνοντας έτσι ένα αυτοσχέδιο σχοινί και την άκρη του την έδεσαν στα κάγκελα και καταρριχήθηκαν ο ένας μετά τον άλλον.

Οι τρεις διέφυγαν- Ο ένας συνελήφθη επιτόπου

Μόλις πάτησαν έδαφος, οι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν και ο τέταρτος, παρότι δεν είχε σημάνει ακόμα συναγερμός για απόδραση και οι δραπέτες δεν είχαν γίνει ακόμα αντιληπτοί, δεν πρόλαβε να διαφύγει και έπεσε κυριολεκτικά πάνω στην προγραμματισμένη περίπολο αστυνομικών στον περίβολο του Μεταγωγών, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και στη συνέχεια να σημάνει συναγερμός για απόδραση σε εξέλιξη.

Οι κρατούμενοι είχαν έλθει από τις Φυλακές που κρατούνταν στο Μεταγωγών, για να περάσουν από δίκες και μετά την καταδίκη τους θα επέστρεφαν σε αυτές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις