Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Έφυγε» από τη ζωή ο ιδρυτής της Media Markt
ΚΟΣΜΟΣ

«Έφυγε» από τη ζωή ο ιδρυτής της Media Markt

Ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος Erich Kellerhals, συνιδρυτής της εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών Media Markt, πέθανε σε ηλικία 78 ετών, στις 25 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του. Ο Erich και η Helga Kellerhals ίδρυσαν την Media Markt με δύο ακόμη επιχειρηματίες το 1979. Το πρώτο κατάστημα λειτούργησε σε ένα βιομηχανικό πάρκο στο Μόναχο, με σκοπό την πώληση επώνυμων ηλεκτρικών […]

Ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος Erich Kellerhals, συνιδρυτής της εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών Media Markt, πέθανε σε ηλικία 78 ετών, στις 25 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του.

Ο Erich και η Helga Kellerhals ίδρυσαν την Media Markt με δύο ακόμη επιχειρηματίες το 1979. Το πρώτο κατάστημα λειτούργησε σε ένα βιομηχανικό πάρκο στο Μόναχο, με σκοπό την πώληση επώνυμων ηλεκτρικών ειδών σε χαμηλές τιμές. Το 1988, οι ιδρυτές αποφάσισαν να πουλήσουν το 54% των μετοχών τους στην εταιρεία Kaufhof, η οποία αργότερα συγχωνεύτηκε με τον εμπορικό κολοσσό Metro. Ωστόσο ο όμιλος Media-Saturn διατήρησε το 22%, καθώς και το δικαίωμα βέτο.

Η Media-Saturn έχει πλέον περισσότερα από 1.000 καταστήματα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες και ανήκει κατά πλειοψηφία στον όμιλο ηλεκτρονικών Ceconomy, με ετήσια έσοδα γύρω στα 23 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Erich Kellerhals, ο οποίος τελευταία είχε μερίδιο περίπου 22% στην εταιρεία Media-Saturn, για χρόνια διαφωνούσε σχετικά με τη διαχείριση της Ceconomy, κυρίως για τη μετάβαση στην γρήγορα αναπτυσσόμενη online αγορά καθώς και για τον διαχωρισμό από την εταιρεία Metro.

Τα τελευταία χρόνια ο Erich Kellerhals και η γυναίκα του Helga ζούσαν στα όρη του Salzburg, της Αυστρίας, όπου είχαν ένα εστιατόριο. Παράλληλα μέσω της εταιρείας διαχείρισης των επιχειρήσεων τους, Convergenta Invest und Beteiligungs GmbH, την οποία ίδρυσαν το 2004, διαχειρίζονταν τις επενδύσεις τους σε εμπορικά κέντρα της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας.

Στην Ελλάδα, το δίκτυο υπό το σήμα Media Markt αριθμεί 12 καταστήματα, διαθέτει και ηλεκτρονικό κατάστημα και απασχολεί 859 άτομα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις