Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Το μοντέλο που ακρωτηριάστηκε εξαιτίας χρήσης ταμπόν, χάνει και το άλλο πόδι
ΚΟΣΜΟΣ

Το μοντέλο που ακρωτηριάστηκε εξαιτίας χρήσης ταμπόν, χάνει και το άλλο πόδι

Η Lauren Wasser δεν ήταν σίγουρη ότι θα επιβιώσει μετά τον πρώτο ακρωτηριασμό που υπέστη στο πόδι της το 2012. Μετά το τραγικό συμβάν προσπάθησε επίσης να πείσει εταιρίες για να αλλάξουν τις συμβουλές χρήσης για τα ταμπόν και να δίνουν σαφέστερες οδηγίες. Το μοντέλο μίλησε για τις δυσκολίες που συνεχίζει να αντιμετωπίζει ως αποτέλεσμα […]

Η Lauren Wasser δεν ήταν σίγουρη ότι θα επιβιώσει μετά τον πρώτο ακρωτηριασμό που υπέστη στο πόδι της το 2012.

Μετά το τραγικό συμβάν προσπάθησε επίσης να πείσει εταιρίες για να αλλάξουν τις συμβουλές χρήσης για τα ταμπόν και να δίνουν σαφέστερες οδηγίες.

Το μοντέλο μίλησε για τις δυσκολίες που συνεχίζει να αντιμετωπίζει ως αποτέλεσμα του τοξικού σοκ και το πώς οι γιατροί θα πρέπει να ακρωτηριάσουν και το άλλο της πόδι λόγω των επιπλοκών.

Όταν ήταν 28 χρονών, η Lauren Wasser, χρησιμοποίησε ένα ταμπόν, λίγο πριν πάει στο πάρτι μιας φίλης της. Η Lauren άρχισε να υποφέρει από συμπτώματα που έμοιαζαν με γρίπη, τελικά κατέληξε να πάθει καρδιακή προσβολή και έμεινε ζωντανή με μηχανική υποστήριξη.

Όσο νοσηλευόταν, η γάγγραινα άρχισε να επηρεάζει και τα δύο πόδια της, γεγονός που οδήγησε σε ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού κάτω από το γόνατο και ακρωτηριασμό των δαχτύλων στο αριστερό πόδι. Παρόλο που οι γιατροί της συνέστησαν να ακρωτηριασθούν και τα δύο πόδια εκείνη τη στιγμή, καθώς οι πιθανότητες να σώσουν το αριστερό πόδι δεν ήταν πολλές, η Wasser αποφάσισε να δώσει μια ευκαιρία στον αυτό της και  να το σώσει.

Η Wasser αφιέρωσε τη ζωή της στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη του TSS, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών κινδύνων χρήσης ταμπόν. Όσο για τις μάχες που δίνει με τις επιπτώσεις του συνδρόμου, τονίζει πως ζει με φριχτούς πόνους στο αριστερό πόδι της. Αν και είπε στο περιοδικό «InStyle» πως έχει «ένα χρυσό πόδι για το οποίο είναι περήφανη», όλα αυτά τα χρόνια, το σώμα της παράγει μεγάλες ποσότητες ασβεστίου, το οποίο προκαλεί την ανάπτυξη των οστών  στο πόδι της.

Το σώμα της και ο εγκέφαλο της έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και δίνουν μια μάχη, πράγμα που  σημαίνει πως έπρεπε να υποβληθεί και σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις για να κόψει το δεύτερο πόδι της, μια λύση που δεν είναι και μόνιμη.

Η ίδια δηλώνει πως «Σε μερικούς μήνες, αναπόφευκτα θα ακρωτηριάσουν και το άλλο μου πόδι. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’ αυτό», λέει.   Αλλά ως επιζών, η Βάσερ είναι ευγνώμων που είναι ζωντανή και θέλει να γνωρίσουν και οι άλλες γυναίκες τους κινδύνους που δημιουργούν τα ταμπόν και η απρόσεχτη χρήση τους. Οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από το σύνδρομο τοξικού σοκ κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως και ιδιαίτερα αν χρησιμοποιούν ταμπόν, έχουν γεννήσει πρόσφατα ή χρησιμοποιούν διάφραγμα.

Ενώ τα κουτιά ταμπόν συμβουλεύουν να γίνεται αλλαγή μεταξύ τεσσάρων με οκτώ ωρών, είναι σύνηθες αρκετές γυναίκες να τα ξεχνούν πολύ περισσότερο.  Το μοντέλο ισχυρίζεται πάντως πως δεν ξεπέρασε το όριο που αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος και πως το είχε χρησιμοποιήσει το ταμπόν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις