Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στο Εφετείο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στο Εφετείο

Του Πέτρου Καρσιώτη Όπως αναμενόταν, η αυτοαποκαλούμενη Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η οργάνωση που ξεκίνησε με πυροβολισμούς κατά κτηρίων με καλάσνικοφ και συνεχίζει με βόμβες μεγάλης ισχύος, ανέλαβε με μακροσκελή προκήρυξη την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο, ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Νίκος Τόσκας: «Και αυτή η οργάνωση θα έχει την ίδια κατάληξη με τις […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως αναμενόταν, η αυτοαποκαλούμενη Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η οργάνωση που ξεκίνησε με πυροβολισμούς κατά κτηρίων με καλάσνικοφ και συνεχίζει με βόμβες μεγάλης ισχύος, ανέλαβε με μακροσκελή προκήρυξη την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο, ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.

Νίκος Τόσκας: «Και αυτή η οργάνωση θα έχει την ίδια κατάληξη με τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις»

Τις ίδιες ώρες που ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, δήλωνε σε συνέντευξή του στον Real fm ότι «και αυτή (σ.σ η οργάνωση) θα έχει την ίδια κατάληξη που είχαν και άλλες τρομοκρατικές ομάδες γιατί η Δημοκρατία δουλεύει χωρίς βίαιους τρόπους», ο συντάκτης της προκήρυξης τη δημοσίευε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο.Λ.Α.: «Η Αστική Δικαιοσύνη όπλο στα χέρια του κεφαλαίου»

Στο κείμενο με τίτλο «Η αστική δικαιοσύνη όπλο στα χέρια του κεφαλαίου»  μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «στα χρόνια της μνημονιακής επέλασης το κεφάλαιο έχει βρει στην αστική “δικαιοσύνη” ένα στήριγμα με ειδικό ρόλο και ενεργή συμμετοχή στη διαρκή και βάρβαρη αντικοινωνική επίθεση που βιώνουμε».

Σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου, «η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά φορά ταξικά γυαλιά» και «οι εκμεταλλευόμενοι μονάχα με τη δίκαιη λαϊκή αντιβία και τη συλλογική τους ανυπακοή μπορούν να απαντήσουν στην καταιγιστική βία που δέχονται».

Κριτικάρει αποφάσεις και προ δεκαετιών

Ο συντάκτης καταφέρεται κατά σχεδόν όλων των σημαντικών αποφάσεων της Δικαιοσύνης, κατά της αστυνομίας, κατά τη συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατά πολιτικών, ανασύροντας και κριτικάροντας αποφάσεις που ανατρέχουν και σε προηγούμενες δεκαετίες.

Δεν γίνεται αναφορά στα γεγονότα της τοποθέτησης της βόμβας

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην πολυσέλιδη προκήρυξη δεν γίνεται λόγος για τον τρόπο που πλησίασαν το Εφετείο, τοποθέτησαν το σακίδιο πλάτης με τη βόμβα στη βάση κολώνας και όταν ο άγνωστος τρομοκράτης ρωτήθηκε από τον αστυνομικό-φρουρό «τι κάνετε εδώ», συνεργός του από την οδό Λουκάρεως, δίπλα από το κλεμμένο ΒΑΝ πυροβόλησε προς την κατεύθυνσή του με καλάσνικοφ, ενέργεια χωρίς τραυματισμό το ευτύχημα.

Σε 3 έως 5 λεπτά έφτασαν στα Εξάρχεια

Στη συνέχεια οι τουλάχιστον τέσσερις άγνωστοι με το ίδιο ΒΑΝ έφθασαν σε χρόνο τριών έως το πολύ πέντε λεπτών στα Εξάρχεια και εκεί το πυρπόλησαν για να εξαφανίσουν τυχόν αποτυπώματα η στοιχεία DNA.

Πρωτοεμφανίστηκε με πυροβολισμούς και καλάσνικοφ στη ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση αυτή πρωτοεμφανίστηκε το 2014 με πυροβολισμούς με καλάσνικοφ κατά των γραφείων της Ν.Δ στη λεωφόρο Συγγρού τότε, συνέχισε με τον ίδιο τρόπο κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη στο ψυχικό και κατά αντιπροσωπείας γερμανικών αυτοκινήτων, αλλά και κατά του κηρίου της ισραηλινής πρεσβείας στη Λ. Κηφισίας.

Στη συνέχεια πέρασαν στην τοποθέτηση βομβών μεγάλης ισχύος

Στη συνέχεια, τα μέλη της ΟΛΑ, για άγνωστο λόγο-κάποιοι εκτιμούν ότι φοβήθηκαν τις έρευνες που γίνονταν σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή- άφησαν στην άκρη ή «ξεφορτώθηκαν» τα καλάσνικοφ- «ταυτότητα» και πέρασαν στην κατασκευή βομβών μεγάλης ισχύος προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές στους στόχους τους.

Άτομα από άλλες οργανώσεις

Πιθανολογείται ότι την οργάνωση αυτή έχουν «στελεχώσει» και άτομα που στο παρελθόν εμφανίζονταν να τοποθετούν βόμβες, μικρότερης ισχύος σε στόχους υπό άλλες όμως ονομασίες οργανώσεων.

Επίσης αρκετές φορές στο παρελθόν η Αστυνομία πίστεψε ότι με συλλήψεις ατόμων για συμμετοχή σε άλλες ενέργειες είχε καταφέρει πλήγμα και σ αυτή την οργάνωση, αλλά η συνέχεια και η πραγματικότητα δεν δικαίωσαν τις υποψίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις