Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Το χωνευτικό ρόφημα που θα σας ανακουφίσει μετά από ένα μεγάλο γεύμα
ΥΓΕΙΑ

Το χωνευτικό ρόφημα που θα σας ανακουφίσει μετά από ένα μεγάλο γεύμα

Αντιθέτως με την κοινή αντίληψη τα ανθρακούχα αφεψήματα μόνο επιδεινώνουν την κατάσταση της βαρυστομαχιάς, των καούρων, της δυσπεψίας και της ξινίλας αντί να την καταπραΰνουν. Πώς; Προκαλώντας φούσκωμα και διαταράσσοντας τα γαστρικά υγρά που εκκρίνει το στομάχι για να διασπάσει τις τροφές. Το πιο γνωστό «κατασταλτικό» της δυσπεψίας είναι το ρόφημα από χαμομήλι. Αν όμως δεν σας […]

Αντιθέτως με την κοινή αντίληψη τα ανθρακούχα αφεψήματα μόνο επιδεινώνουν την κατάσταση της βαρυστομαχιάς, των καούρων, της δυσπεψίας και της ξινίλας αντί να την καταπραΰνουν. Πώς; Προκαλώντας φούσκωμα και διαταράσσοντας τα γαστρικά υγρά που εκκρίνει το στομάχι για να διασπάσει τις τροφές.

Το πιο γνωστό «κατασταλτικό» της δυσπεψίας είναι το ρόφημα από χαμομήλι. Αν όμως δεν σας αρέσει, δεν έχετε ή νιώθετε ότι χρειάζεστε κάτι πιο ισχυρό, δείτε τι θα σας σώσει μετά από ένα πλούσιο γεύμα.

Ο λόγος για το μάραθο.

Αυτό το βότανο είναι χαλαρωτικό και βοηθά σημαντικά την κατάσταση μετά από ένα υπερβολικό, για τα συνηθισμένα μας, γεύμα. Για να το φτιάξετε θα βράσετε για 15 λεπτά 1 κ.σ. σπόρους από μάραθο, θα σουρώσετε και θα πιείτε ένα φλιτζάνι από το υγρό. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μέλι ή και λεμόνι που δρα σαν φυσικό μαλακτικό και προστατευτικό του στομάχου. 

Επιπλέον, ιδανικά για δυσπεψία θεωρούνται και τα ροφήματα από μέντα, μαντζουράνα, δίκταμο, μελισσόχορτο, τζίντζερ, μέχρι και ο μαϊντανός!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις