Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Στρέιτ άντρες παντρεύτηκαν για να αποφύγουν τη φορολογία (pics-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Στρέιτ άντρες παντρεύτηκαν για να αποφύγουν τη φορολογία (pics-vid)

Δύο Ιρλανδοί άνδρες παντρεύτηκαν στο Δουβλίνο για να αποφύγουν το φόρο κληρονομιάς 50.000 ευρώ για ένα σπίτι. Όμως ο Matt Murphy και ο Michael O’Sullivan δεν είναι ζευγάρι. Είναι ετεροφυλόφιλοι και μοιράζονται μια μακροχρόνια στενή φιλία. Οι δύο άντρες αποφάσισαν να παντρευτούν όταν ανακάλυψαν τον φόρο που θα έπρεπε να καταβληθεί καθώς ο Murphy, 83 […]

Δύο Ιρλανδοί άνδρες παντρεύτηκαν στο Δουβλίνο για να αποφύγουν το φόρο κληρονομιάς 50.000 ευρώ για ένα σπίτι.

Όμως ο Matt Murphy και ο Michael O’Sullivan δεν είναι ζευγάρι. Είναι ετεροφυλόφιλοι και μοιράζονται μια μακροχρόνια στενή φιλία.

Οι δύο άντρες αποφάσισαν να παντρευτούν όταν ανακάλυψαν τον φόρο που θα έπρεπε να καταβληθεί καθώς ο Murphy, 83 ετών, σκόπευε στη διαθήκη του να αφήσει κληρονόμο του σπιτιού του τον O’Sullivan, ο οποίος τον φροντίζει για πολλά χρόνια.

«Γνωρίζω Matty εδώ και 30 χρόνια. Γίναμε πολύ φίλοι μετά το τέλος της δεύτερης σχέσης μου», δήλωσε ο O’Sullivan, πατέρας τριών παιδιών, στην εφημερίδα Irish Mirror.

Και οι δύο άντρες περιγράφουν πώς έχουν περάσει μαζί δύσκολα χρόνια καθώς ο O’Sullivan είχε μείνει άστεγος και ο Murphy υπέφερε από σοβαρής μορφής αρθρίτιδα. Ο Murphy δεν είχε την πολυτέλεια να πληρώνει τον O’Sullivan ως φροντιστή και τελικά του είπε πως θα του παραχωρούσε το σπίτι του για να έχει κάπου να μείνει.

Ο O’Sullivan γνώριζε πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε τεράστια φορολόγηση και το σπίτι θα έπρεπε να πωληθεί για να πληρωθεί το ποσό. Και μπορεί στην αρχή να συζητούσαν ως αστείο το ενδεχόμενο γάμου, αλλά όπως λένε μια μέρα αποφάσισαν πως θα έπρεπε να το κάνουν.

«Οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες που πέτυχαν την ισότητα για αυτή τη χώρα, για την οποία πολέμησαν σκληρά, ένιωσαν διακρίσεις για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής. Τελικά κέρδισαν ισότητα για τον εαυτό τους αλλά και για όλους τους άλλους», λέει.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε ένα πρώην νοσοκομείο στην οδό Grand Canal του Δουβλίνου.

Ο O’Sullivan υπήρξε στο παρελθόν παντρεμένος με μια γυναίκα ενώ για τον φίλο του αυτός ήταν ο πρώτος του γάμος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις