“Φρένο” στις κρατικές δαπάνες βάζει το υπουργείο Οικονομικών

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

“Φρένο” στις κρατικές δαπάνες βάζει το υπουργείο Οικονομικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

«Κόφτη» στις μη μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου θέλει να βάλει το υπουργείο Οικονομικών. Ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης εξέδωσε εγκύκλιο με τον τρόπο θα δίνονται πλέον στους δημοσίους υπαλλήλους οι μη μισθολογικές παροχές, τονίζοντας ότι δεν εξαιρούνται οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως προβλέπεται καταργούνται οι παροχές από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που αφορούν σε κάθε είδους […]

22.12.2017 | 13:55

«Κόφτη» στις μη μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου θέλει να βάλει το υπουργείο Οικονομικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης εξέδωσε εγκύκλιο με τον τρόπο θα δίνονται πλέον στους δημοσίους υπαλλήλους οι μη μισθολογικές παροχές, τονίζοντας ότι δεν εξαιρούνται οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως προβλέπεται καταργούνται οι παροχές από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που αφορούν σε κάθε είδους ασφαλιστήρια συμβόλαια ή προγράμματα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης εργαζομένων.

Παράλληλα, καταργούνται τα μειωμένα εισιτήρια και οι δωρεάν κάρτες διαδρομών. Από την κατάργηση των παροχών εξαιρείται μόνο η ασφάλιση προσωπικού του ΕΚΑΒ και των Μονάδων Μεταμοσχεύσεων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας με τα μέσα μεταφοράς επειγόντων περιστατικών. Με την εγκύκλιο, επίσης, καλούνται όλοι οι δήμοι να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας και η χορήγηση γάλακτος στους εργαζομένους τους να γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε είδος.

Οι εξαιρέσεις

Εξαίρεση από το περιορισμό του 10% – δηλαδή πληρώνονται κατά 100% – αποτελούν οι δαπάνες που σχετίζονται με αποδοχές και συντάξεις, μισθώματα κτιρίων, υποχρεώσεις από τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, δαπάνες κινητής τηλεφωνίας, ύδρευση και άρδευση, ηλεκτρική ενέργεια, χρήση φυσικού αερίου, πληρωμή δικαστικών αποφάσεων, επιδοτήσεις άγονων γραμμών, επιχορηγήσεις σε οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, επιχορηγήσεις φορέων κοινωνικής πολιτικής για παροχές και λειτουργικά έξοδα – μισθοδοσία, επιχορηγήσεις στο ΠΓΝ Παπαγεωργίου, επιχορήγηση στην ΕΤΑΔ ΑΕ, επίδομα θέρμανσης, ειδική επιχορήγηση για δαπάνες μισθοδοσίας μετατασσόμενων ή  αποσπώμενων υπαλλήλων, επιστροφές όσων εισπράχθηκαν χωρίς να οφείλονται, αποδόσεις στην ΕΕ, πληρωμές εξυπηρέτησης της δημόσιας πίστης, πλην των υποχρεώσεων από προγράμματα  εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, πληρωμές για έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και με την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεων παρελθόντων οικονομικών ετών.

Εξάλλου, καθιερώνεται ανώτατο ύψος ποσού για τις παροχές κινητής τηλεφωνίας το οποίο διαφοροποιείται ανάλογα με τη θέση ευθύνης και τα καθήκοντα του υπαλλήλου προκειμένου να καλυφθεί η υπηρεσιακή ανάγκη για απρόσκοπτη λειτουργία του φορέα. Το ύψος του εν λόγω ποσού θα καθορισθεί με απόφαση του οικείου Υπουργού ή του εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου. Η κάλυψη του ποσού που θα υπερβαίνει το προαναφερόμενο όριο θα επιβαρύνει τον υπάλληλο που είναι δικαιούχος της εν λόγω παροχής.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ώρα για Χαλάρωση και Έμπνευση με τα Καλύτερα Καλοκαιρινά Βιβλία από το Online Βιβλιοπωλείο Πατάκη 22.12.2017 | 13:55
Γυναικεία Παπούτσια με Στυλ, Άνεση και Ποιότητα 22.12.2017 | 13:55
Σπουδές Ψυχολογίας με Προοπτική στο Dei College 22.12.2017 | 13:55
«Να καλέσουμε τον Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd, τον ΛΕΞ και τον Μιθριδάτη» στο φεστιβάλ της Νεολαίας, πρότεινε σύνεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 22.12.2017 | 13:55
Μπισμπίκης: Κατεβαίνοντας σε πορείες “εξοφλώ” το γραμμάτιο της συνείδησής μου – Θα ήθελα να είμαι στην πορεία προς τη Γάζα 22.12.2017 | 13:55
Κασσελάκης για ΣΥΡΙΖΑ: “Αν γίνονταν σήμερα εκλογές, το Κίνημα Δημοκρατίας θα τον ξεπερνούσε” 22.12.2017 | 13:55
Ο Γιώργος Χρανιώτης στην αποστολή προς τη Γάζα –«Δεν μπορώ να κάτσω στα αυγά μου και να βλέπω τη γενοκτονία» 22.12.2017 | 13:55
Η περιγραφή του Νίκου Παππά στην ανθρωπιστική πορεία προς τη Γάζα: «Όταν αντισταθήκαμε, άρχισε το ξύλο – Δεν μας έφαγε τα σωθικά ο φόβος» 22.12.2017 | 13:55
Exit mobile version