Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ακόμα στην κατάψυξη ο Μάνσον: Χαμός για τη σορό του
ΚΟΣΜΟΣ

Ακόμα στην κατάψυξη ο Μάνσον: Χαμός για τη σορό του

Ένα μήνα αφότου ο διαβόητος δολοφόνος κατά συρροή άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών σε νοσοκομείο του Μπέικερσφιλντ στην Καλιφόρνια έχει ξεσπάσει άγρια διαμάχη για τη σορό του, την οποία διεκδικούν τουλάχιστον πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ένας που δηλώνει εγγονός του κι ένας άλλος που δηλώνει φίλος του δι’ αλληλογραφίας. «Είναι […]

Ένα μήνα αφότου ο διαβόητος δολοφόνος κατά συρροή άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών σε νοσοκομείο του Μπέικερσφιλντ στην Καλιφόρνια έχει ξεσπάσει άγρια διαμάχη για τη σορό του, την οποία διεκδικούν τουλάχιστον πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ένας που δηλώνει εγγονός του κι ένας άλλος που δηλώνει φίλος του δι’ αλληλογραφίας.

«Είναι σαν τσίρκο», λέει ο Μπράιαν Γουόλτερς, νομικός σύμβουλος της κομητείας Κερν, στο νεκροτομείο της οποίας φυλάσσεται η σορός του Μάνσον.

Κάποιοι απ’ αυτούς που ζητούν να πάρουν το πτώμα του ψυχοπαθούς γκουρού, υπεύθυνου για σειρά δολοφονιών, όπως της ηθοποιού Σάρον Τέιτ, διατείνονται ότι έχουν στα χέρια τους χειρόγραφη διαθήκη του, αλλά αποδείξεις δεν έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής.

Οι υπεύθυνοι της κομητείας φοβούνται μήπως παραδώσουν σε λάθος άτομο τη σορό του serial killer και δεχθούν εκ των υστέρων «βροχή» από μηνύσεις, γι’ αυτό και την τελική απόφαση καλείται να λάβει η Δικαιοσύνη.

Το πρόβλημα, όμως, που προκύπτει είναι ποιο δικαστήριο είναι αρμόδιο γι’ αυτό. Θεωρητικά εκείνο του τόπου κατοικίας του τεθνεώτος. Αλλά ποιος ήταν ο τόπος διαμονής του Μάνσον; Πριν τη σύλληψή του ζούσε στην κομητεία Λος Άντζελες, συνελήφθη στην «Κοιλάδα του Θανάτου» της κομητείας Άινιο, φυλακίστηκε στην κομητεία Κινγκς και το νοσοκομείο, όπου ξεψύχησε, βρίσκεται στην κομητεία Κερν.

«Οι υπεύθυνοι των φυλακών μας ζήτησαν μετά το θάνατό του να παραλάβουμε τη σορό του επειδή εμείς έχουμε ψυγείο κι εκείνοι όχι», λέει ο Γουόλτερς. «Όταν είπαμε ναι, νομίζαμε ότι θα είναι κάτι απλό. Που να το φανταστούμε;»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις