Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι τρομοκράτες πράγματι πυροβόλησαν κατά του φρουρού
ΕΛΛΑΔΑ

Οι τρομοκράτες πράγματι πυροβόλησαν κατά του φρουρού

Ενας κάλυκας που βρέθηκε έξω από το Εφετείο αποδεικνύει πως οι τρομοκράτες στο Εφετείο πυροβόλησαν εναντίον του αστυνομικού φρουρού. Συγκεκριμένα όταν οι δύο από τους βομβιστές άφηναν το σακίδιο βόμβα στην είσοδο του Εφετείου έγιναν αντιληπτοί από τον φύλακα. Ωστόσο τον αστυνομικό είδε και ο συνεργάτης των τρομοκρατών που ήταν στο πίσω μέρος του βαν. […]

Ενας κάλυκας που βρέθηκε έξω από το Εφετείο αποδεικνύει πως οι τρομοκράτες στο Εφετείο πυροβόλησαν εναντίον του αστυνομικού φρουρού.

Συγκεκριμένα όταν οι δύο από τους βομβιστές άφηναν το σακίδιο βόμβα στην είσοδο του Εφετείου έγιναν αντιληπτοί από τον φύλακα. Ωστόσο τον αστυνομικό είδε και ο συνεργάτης των τρομοκρατών που ήταν στο πίσω μέρος του βαν. Τότε πυροβόλησε μία φορά εναντίον του φρουρού.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε αστυνομικός φρουρός που βρισκόταν μέσα στο χώρο του Εφετείου, σταμάτησε έξω από το κτίριο ένα κλειστό φορτηγάκι από το οποίο κατέβηκαν δύο άτομα τα οποία τοποθέτησαν τη βόμβα στην είσοδο του Εφετείου.
Ενα ακόμη άτομο περίμενε στο πίσω μέρος του οχήματος και σίγουρα υπήρχε και κάποιος οδηγός. Η αντιτρομοκρατική εκτιμά έτσι ότι συμμετείχαν τέσσερα άτομα, ανάμεσα στους οποίους μπορεί να βρίσκεται και ο κατασκευαστής της βόμβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για μια βόμβα-σακίδιο, κατασκευασμένη από αμμωνιοδυναμίτιδα ή αλλιώς anfo, η οποία τοποθετήθηκε ακριβώς στην είσοδο του Εφετείου, ένα χώρο κλειστό. Αυτός είναι και ο λόγος που προκλήθηκαν τόσο μεγάλες καταστροφές, λόγω του ωστικού κύματος που δημιουργήθηκε.

Κοντονής: Πυροβόλησαν κατά του φρουρού οι τρομοκράτες 

Εντωμεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αποκάλυψε ότι υπήρξαν πυροβολισμοί κατά του φρουρού του Εφετείου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κοντονής είπε ότι «η βόμβα είναι μια πράξη απολύτως καταδικαστέα γιατί είναι αποτρόπαιη». Και πρόσθεσε: «Δεν στόχευαν μόνο στην πρόκληση ζημιών αλλά και στην ανθρώπινη ζωή, στη ζωή του φύλακα. Υπήρξε πυροβολισμός ή πυροβολισμοί εναντίον του φύλακα. Πυροβολήθηκε ο άνθρωπος με σκοπό να τον σκοτώσουν. Αυτό το λέω για να μην υποτιμούμε το γεγονός. Ο φρουρός δέχθηκε αυτή την άνανδρη και άθλια επίθεση».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικός είπε ότι άκουσε κάτι σαν πυροβολισμό όταν οι τρομοκράτες έφευγαν από το Εφετείο, μετά την τοποθέτηση της βόμβας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις