Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Με καλάσνικοφ πυροβόλησαν κατά του φρουρού οι τρομοκράτες
ΕΛΛΑΔΑ

Με καλάσνικοφ πυροβόλησαν κατά του φρουρού οι τρομοκράτες

Του Πέτρου Καρσιώτη Με αυτόματο όπλο τύπου καλάσνικοφ  πυροβόλησε ο ένοπλος τρομοκράτης εναντίον του αστυνομικού φρουρού του Εφετείου σήμερα τα ξημερώματα. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της Alphafreepress, οι αστυνομικοί είδαν ότι ο κάλυκας που βρέθηκε επί της οδού Λουκάρεως έχει ριχτεί από καλάσνικοφ και είναι των 7,62 χιλιοστών. Αυτές τις ώρες συγκρίνουν τον κάλυκα […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με αυτόματο όπλο τύπου καλάσνικοφ  πυροβόλησε ο ένοπλος τρομοκράτης εναντίον του αστυνομικού φρουρού του Εφετείου σήμερα τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της Alphafreepress, οι αστυνομικοί είδαν ότι ο κάλυκας που βρέθηκε επί της οδού Λουκάρεως έχει ριχτεί από καλάσνικοφ και είναι των 7,62 χιλιοστών.

Αυτές τις ώρες συγκρίνουν τον κάλυκα με άλλους, που έχουν ριχτεί στο παρελθόν από τρομοκρατικές οργανώσεις με ίδια όπλα. Η κύρια ύποπτη τρομοκρατική οργάνωση που έχει μπει στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής είναι η οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α.).

Η συγκεκριμένη οργάνωση εμφανίστηκε το 2014, έχει πραγματοποιήσει ενέργειες και με πυροβολισμούς κατά διαφόρων στόχων αλλά και με ωρολογιακές βόμβες.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της αστυνομίας, οι δράστες που πραγματοποίησαν την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο, ήταν πιθανότατα τέσσερις.

Οι δύο, όταν το κλεμμένο βαν που είχαν στη διάθεση τους στάθμευσε επί της οδού Λουκάρεως, κατέβηκαν από το όχημα κρατώντας ένα σακίδιο πλάτης, μέσα στο οποίο κρυβόταν η ωρολογιακή βόμβα.

Ανέβηκαν τα σκαλιά και έφτασαν στην κεντρική είσοδο.

Ο αστυνομικός φρουρός από κάμερα ασφαλείας είδε τις περίεργες κινήσεις τους και βγήκε έξω ρωτώντας τους αγνώστους «τι θέλετε εσείς εδώ».

Βλέποντας ένας από τους άλλους δύο ενόπλους που είχαν παραμείνει στο όχημα, τον αστυνομικό να πλησιάζει τους τρομοκράτες, βγήκε από τη συρόμενη πόρτα του βαν και πυροβόλησε προς την κατεύθυνσή του με το καλάσνικοφ.

Οι δύο τρομοκράτες που τοποθέτησαν τη βόμβα, τρέχοντας επέστρεψαν στο βαν, μπήκαν μέσα και λίγο αργότερα το πυρπόλησαν στην διασταύρωση των οδών Κουντουριώτου και Οικονόμου στα Εξάρχεια.

Αυτή την ώρα, ο αστυνομικός φρουρός που ήρθε κοντά με τους τρομοκράτες, δίνει κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις