Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαστάσεις θρίλερ: Οι δράστες πυροβόλησαν κατά του φρουρού σκόπιμα, λέει ο Κοντονής
ΕΛΛΑΔΑ

Διαστάσεις θρίλερ: Οι δράστες πυροβόλησαν κατά του φρουρού σκόπιμα, λέει ο Κοντονής

Οτι υπήρξαν πυροβολισμοί κατά του φρουρού του Εφετείου, αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κοντονής είπε ότι «η βόμβα είναι μια πράξη απολύτως καταδικαστέα γιατί είναι αποτρόπαιη». Και πρόσθεσε: «Δεν στόχευαν μόνο στην πρόκληση ζημιών αλλά και στην ανθρώπινη ζωή, στη ζωή του φύλακα. Υπήρξε πυροβολισμός ή πυροβολισμοί εναντίον του φύλακα. Πυροβολήθηκε […]

Οτι υπήρξαν πυροβολισμοί κατά του φρουρού του Εφετείου, αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κοντονής είπε ότι «η βόμβα είναι μια πράξη απολύτως καταδικαστέα γιατί είναι αποτρόπαιη». Και πρόσθεσε: «Δεν στόχευαν μόνο στην πρόκληση ζημιών αλλά και στην ανθρώπινη ζωή, στη ζωή του φύλακα. Υπήρξε πυροβολισμός ή πυροβολισμοί εναντίον του φύλακα. Πυροβολήθηκε ο άνθρωπος με σκοπό να τον σκοτώσουν. Αυτό το λέω για να μην υποτιμούμε το γεγονός. Ο φρουρός δέχθηκε αυτή την άνανδρη και άθλια επίθεση».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικός είπε ότι άκουσε κάτι σαν πυροβολισμό όταν οι τρομοκράτες έφευγαν από το Εφετείο, μετά την τοποθέτηση της βόμβας.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν βλέπει κάποιο συμβολισμό πίσω από τη βόμβα στην καρδιά της Δικαιοσύνης, ο κ. Κοντονής είπε: «Η Δικαιοσύνη είναι ένα ανάχωμα στην παρανομία και στην εγκληματικότητα δεν μου κάνει εντύπωση ότι οι συγκεκριμένοι έβαλαν κατά της δικαιοσύνης». Ενώ ερωτώμενος αν βλέπει κάποια σύνδεση με τους πλειστηριασμούς ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι δεν θα μπει «σε καμία ερμηνεία τέτοιων αθλιοτήτων και επιθέσεων που συνδυάζονται με χτυπήματα κατά ζωής. Είναι πράξεις καταδικαστέες από όπου και αν προέρχονται».

Τέλος σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν δίνει κάποιο άλλοθι στους τρομοκράτες ο Σταύρος Κοντονής αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος: «Είναι δυνατόν στους τρομοκράτες άλλοθι σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας; Η τρομοκρατία είναι μια χειροβομβίδα απασφαλισμένη κατά της Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις