Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΝΔ: Η κυβέρνηση που δήθεν κόπτεται για τη φοροδιαφυγή, διαγράφει πρόστιμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η κυβέρνηση που δήθεν κόπτεται για τη φοροδιαφυγή, διαγράφει πρόστιμα

Με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση πως κατέθεσε εσπευσμένα φωτογραφική τροπολογία για διαγραφή προστίμων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα την καλεί να την αποσύρει. «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που δήθεν κόπτεται για την πάταξη της φοροδιαφυγής, κατέθεσε για μια ακόμη φορά βροχή τροπολογιών σε ένα εντελώς άσχετο νομοσχέδιο […]

Με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση πως κατέθεσε εσπευσμένα φωτογραφική τροπολογία για διαγραφή προστίμων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα την καλεί να την αποσύρει.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που δήθεν κόπτεται για την πάταξη της φοροδιαφυγής, κατέθεσε για μια ακόμη φορά βροχή τροπολογιών σε ένα εντελώς άσχετο νομοσχέδιο που διαγράφουν με φωτογραφικό τρόπο πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Καλούμε εδώ και τώρα την Κυβέρνηση να αποσύρει τις Χριστουγεννιάτικες τροπολογίες και τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο να πει στους Ελληνες πολίτες ποιοι επιχειρηματίες ευνοούνται και για ποιον λόγο η Κυβέρνησή τους αντιμετωπίζει σαν να ‘ναι Άγιος Βασίλης», επισημαίνει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατίας στην ανακοίνωσή της.

Την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας ζήτησε με παρέμβαση του στη Βουλή και ο Γιάννης Κουτσούκος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση πρέπει να έρθει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής συνοδευόμενη από αναλυτικό πίνακα με τα πρόσωπα που ευνοούνται από την διαγραφή προστίμων καθώς και με το συνολικό ποσό που διαγράφεται.

Παράλληλα ο κ. Κουτσούκος άφησε υπόνοιες ότι οι διατάξεις μπορεί αφορούν την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, κάτι που διέψευσαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είπε ότι η τροπολογία έρχεται να εξορθολογήσει υπέρμετρες προσαυξήσεις σε φορολογικά πρόστιμα που επεβλήθησαν έως το τέλος του 2013.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις