Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ποινή φυλάκισης στον οπαδό που κλώτσησε τον Στέρλινγκ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ποινή φυλάκισης στον οπαδό που κλώτσησε τον Στέρλινγκ

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Ποινή φυλάκισης 16 εβδομάδων επιβλήθηκε σε νεαρό άνδρα για ρατσιστική επίθεση προς τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι, Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο 29χρονος, Καρλ Άντερσον, παραδέχθηκε την ενοχή του για προσβολή κατά του διεθνούς άσου, κατά την άφιξή του στο «Έτιχαντ» λίγο πριν το μεγάλο ματς του περασμένου Σαββάτου με την Τότεναμ. […]

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ποινή φυλάκισης 16 εβδομάδων επιβλήθηκε σε νεαρό άνδρα για ρατσιστική επίθεση προς τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι, Ραχίμ Στέρλινγκ.

Ο 29χρονος, Καρλ Άντερσον, παραδέχθηκε την ενοχή του για προσβολή κατά του διεθνούς άσου, κατά την άφιξή του στο «Έτιχαντ» λίγο πριν το μεγάλο ματς του περασμένου Σαββάτου με την Τότεναμ.

Το δικαστήριο του Σάλφορντ, άκουσε τον Άντερσον να παραδέχεται ότι κλώτσησε και προσέβαλε φυλετικά τον 23χρονο Άγγλο διεθνή παίκτη.

Ο κατηγορούμενος είχε στο παρελθόν άλλες 25 καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του για 37 αδικήματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η εκτόξευση φωτοβολίδας κατά αστυνομικού στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.

Στο δικαστήριο, παρουσιάστηκε το υλικό από το κλειστό κύκλωμα, που έδειχνε τον οπαδό να οδηγεί το αυτοκίνητό του δίπλα στο όχημα που επέβαινε ο Στέρλινγκ, ενώ ο τελευταίος ετοιμαζόταν να εισέλθει στον χώρο του γηπέδου.

Οι δύο άνδρες βγήκαν από τα αυτοκίνητά τους, και ο Άντερσον κατευθύνθηκε προς την μεριά του νεαρού άσου, στον οποίο επιτέθηκε με ρατσιστικές εκφράσεις.

Ο εισαγγελέας της υπόθεσης, Καρλ Μάιλς, τόνισε ότι ο Άντερσον επέβαινε στο όχημα με τη σύντροφό του, ενώ στη συνέχεια κλώτσησε τέσσερις φορές τον ποδοσφαιριστή της Σίτι στα πόδια του.

Στο δικαστήριο διαβάστηκε και μία προσωπική δήλωση του Στέρλινγκ, σύμφωνα με την οποία υποστήριζε ότι ήταν «εντελώς συγκλονισμένος» από το περιστατικό.

Είπε ακόμη: «Δεν πίστευα ότι αυτό το είδος της συμπεριφοράς εξακολουθεί να συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, αυτήν την ημέρα και σε τέτοια ηλικία».

Το δικαστήριο επέβαλλε στον 29χρονο φυλάκιση 16 εβδομάδων και πρόστιμο 100 λιρών, και άλλες 115 λίρες ως προσαύξηση του θύματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις