Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γιούνκερ: Θα συνεργαστώ με τον Κουρτς, όπως συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό εταίρο του Τσίπρα
ΚΟΣΜΟΣ

Γιούνκερ: Θα συνεργαστώ με τον Κουρτς, όπως συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό εταίρο του Τσίπρα

Εναντίον «κάθε προκατάληψης» απέναντι στη νέα κυβέρνηση της Αυστρίας υπό τον συντηρητικό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, που θα συγκυβερνήσει με την άκρα δεξιά, το Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ χρησιμοποιώντας και ως παράδειγμα τον Πάνο Καμμένο και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Αυτή η κυβέρνηση πήρε θέση πολύ καθαρά υπέρ της […]

Εναντίον «κάθε προκατάληψης» απέναντι στη νέα κυβέρνηση της Αυστρίας υπό τον συντηρητικό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, που θα συγκυβερνήσει με την άκρα δεξιά, το Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ χρησιμοποιώντας και ως παράδειγμα τον Πάνο Καμμένο και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Αυτή η κυβέρνηση πήρε θέση πολύ καθαρά υπέρ της Ευρώπης κι αυτό είναι που μετράει για εμένα», επέμεινε ο Γιούνκερ.

«Eδώ συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα, έχω συνεργαστεί με τα ακροδεξιά κόμματα της Βουλγαρίας, της Σλοβενίας και αλλού, γιατί μεγαλοποιείτε το θέμα της Αυστρίας και εθελοτυφλείτε όταν πρόκειται για άλλες περιπτώσεις;» αναρωτήθηκε.

«Ο στόχος μου δεν είναι να κάνω το παραμικρό σχόλιο για την κυβέρνηση που σχηματίστηκε. Είμαι εναντίον κάθε προκατάληψης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ έπειτα από μια συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Κουρτς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις