Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χάος στον καταυλισμό της Μόριας
ΕΛΛΑΔΑ

Χάος στον καταυλισμό της Μόριας

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια, καθώς λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, καθώς Άραβες, Αφγανοί και Ιρακινοί συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Δυνάμεις της αστυνομίας εισήλθαν στον καταυλισμό επιχειρώντας να αποκαταστήσουν την τάξη, καθώς οι μετανάστες δεν επέτρεπαν στα οχήματα της Πυροσβεστικής να εισέλθει για […]

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια, καθώς λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, καθώς Άραβες, Αφγανοί και Ιρακινοί συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Δυνάμεις της αστυνομίας εισήλθαν στον καταυλισμό επιχειρώντας να αποκαταστήσουν την τάξη, καθώς οι μετανάστες δεν επέτρεπαν στα οχήματα της Πυροσβεστικής να εισέλθει για να σβήσει τις φωτιές που είχαν ανάψει. Τα επεισόδια είχαν σαν αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σκηνές, αλλά και μέρος των εγκαταστάσεων του hot spot. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκαν περίπου δέκα άτομα, τα οποία και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης εντός του hotspot έχουν καταστήσει τις συγκρούσεις σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ δυσμενή είναι και τα σχόλια του διεθνούς τύπου για την επικρατούσα κατάσταση. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε σύνολο 6.500 περίπου ανθρώπων πάνω από 1.500 άτομα κοιμούνται σε καλοκαιρινές σκηνές, χωρίς θέρμανση φυσικά, αλλά και χωρίς επαρκή ρουχισμό. Παράλληλα, υπολογίζεται ότι εντός του καταυλισμού ότι υπάρχουν 350-500 ασυνόδευτα ανήλικα.

Συνεχείς είναι οι προειδοποιήσεις του δημάρχου κ. Γαληνού, που επισημαίνει την «υπερφόρτωση» του hot spot και τους κινδύνους που απορρέουν από αυτή, με τους κυβερνητικούς παράγοντες ωστόσο να αποποιούνται τις ευθύνες τους και να του «πετούν το μπαλάκι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις