Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το ρομπότ που βγήκε στους δρόμους για καλό, αλλά το “μετάνιωσε” πικρά (vid)
PLUS

Το ρομπότ που βγήκε στους δρόμους για καλό, αλλά το “μετάνιωσε” πικρά (vid)

Όλα έμοιαζαν ιδανικά όταν βγήκε στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο το ρομπότ «Κ9» που θα περιπολούσε την περιοχή γύρω από την υπηρεσία προστασίας ζώων SPCA της πόλης, όπου είχαν καταγραφεί περιστατικά διαρρήξεων. Όμως την πρώτη ημέρα στη δουλειά, δέχθηκε επίθεση με σάλτσα BBQ- που πιστεύεται πως ήταν ανακατεμένη με κόπρανα- καλύφθηκε με έναν μουσαμά και […]

Όλα έμοιαζαν ιδανικά όταν βγήκε στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο το ρομπότ «Κ9» που θα περιπολούσε την περιοχή γύρω από την υπηρεσία προστασίας ζώων SPCA της πόλης, όπου είχαν καταγραφεί περιστατικά διαρρήξεων.

Όμως την πρώτη ημέρα στη δουλειά, δέχθηκε επίθεση με σάλτσα BBQ- που πιστεύεται πως ήταν ανακατεμένη με κόπρανα- καλύφθηκε με έναν μουσαμά και κάποιος επιχείρησε να το ρίξει κάτω.

Μάλιστα κατηγορήθηκε για διακρίσεις σε βάρος των αστέγων, που είχαν βρει καταφύγιο στα πεζοδρόμια που του είχε ανατεθεί να περιπολεί.

Όλα αυτά εξόργισαν την κοινή γνώμη και ώθησαν τους «εργοδότες» του να το αποσύρουν.

«Πήραμε το ρομπότ σε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε την ασφάλεια γύρω από τον χώρο μας και να δημιουργήσουμε μια ασφαλή ατμόσφαιρα για το προσωπικό, τους εθελοντές, τους πελάτες και τα ζώα. Προφανώς δεν λειτούργησε έτσι» δήλωσε στη The Washington Post η πρόεδρος της οργάνωσης.

Οι εκπρόσωποι του SPCA εξήγησαν πως το ρομπότ είχε προσληφθεί για να περιπολεί τον χώρο έξω από το καταφύγιο. Μπορούσε επίσης να τραβά φωτογραφίες, να καταγράφει υλικό για την ασφάλεια του χώρου και στη συνέχεια να ειδοποιεί τους υπεύθυνους του καταφυγίου ή την αστυνομία, σε περίπτωση ανάγκης.

Συνέντευξη εκπροσώπου του καταφυγίου, έμοιαζε να υπονοεί πως το ρομπότ ήταν αποτελεσματικό εργαλείο για να περιοριστούν οι σκηνές των αστέγων. Η υπηρεσία διευκρίνισε πως αντίθετα, παρέχουν κτηνιατρική φροντίδα στα κατοικίδια με τα οποία ζουν πολλοί άστεγοι.

Όπως και να έχει, υπήρξαν πολλά μηνύματα παρότρυνσης για καταστροφή του ρομπότ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις