Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Κόλαση” στην αλβανική Βουλή: Ξύλο και καπνογόνα (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

“Κόλαση” στην αλβανική Βουλή: Ξύλο και καπνογόνα (vid)

Σε όχι και τόσο… φιλικό κλίμα, η αλβανική βουλή ενέκρινε την τοποθέτηση προσωρινής Γενικής Εισαγγελέως της χώρας δεδομένου ότι είχε λήξει η θητεία του προηγούμενου. Η ενωμένη αντιπολίτευση με επικεφαλής το Δ. Κόμμα και το Κόμμα Σοσιαλιστικής Ένταξης, επιχείρησε να εμποδίσει την διαδικασία εκλογής με το αιτιολογικό ότι αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος, εφόσον οι διατάξεις […]

Σε όχι και τόσο… φιλικό κλίμα, η αλβανική βουλή ενέκρινε την τοποθέτηση προσωρινής Γενικής Εισαγγελέως της χώρας δεδομένου ότι είχε λήξει η θητεία του προηγούμενου.

Η ενωμένη αντιπολίτευση με επικεφαλής το Δ. Κόμμα και το Κόμμα Σοσιαλιστικής Ένταξης, επιχείρησε να εμποδίσει την διαδικασία εκλογής με το αιτιολογικό ότι αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος, εφόσον οι διατάξεις του δεν προβλέπουν τέτοιον θεσμό και ορίζουν την εκλογή Γενικού Εισαγγελέα με τα τρία πέμπτα του σώματος της Βουλής, που όμως η κυβέρνηση δεν τα διαθέτει.

Βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης λογομάχησαν και κάποιοι ήρθαν στα χέρια ενώ εκτοξεύτηκαν καπνογόνα στην αίθουσα από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή μερικές χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωναν έξω από το κτίριο της βουλής, που φρουρούσαν πάνοπλοι αστυνομικοί, απειλώντας να εισβάλουν σε αυτό.

Η αντιπολίτευση βλέπει την βιασύνη της κυβέρνησης για την εκλογή, ως προσπάθεια του Έντι Ράμα να ελέγξει το θεσμό με στόχο να ξεχαστούν οι καταγγελλόμενες υποθέσεις διαφθοράς και ανάμιξης κυβερνητικών παραγόντων στο οργανωμένο έγκλημα.

Η ψήφιση της ηλικίας 41 χρόνων προσωρινής Γενικής Εισαγγελέως Άρτα Μάρκου, πέρασε με 69 ψήφους υπέρ με την αντιπολίτευση όρθια να χτυπάει τα έδρανα και να προσπαθεί να εμποδίσει την ψηφοφορία και τους διαδηλωτές να επιμένουν να σπάσουν τις γραμμές της αστυνομίας και να εισβάλλουν στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως εικόνα απογοήτευσης της αντιπολίτευσης στην προσπάθειά της να εμποδίσει την μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη στη χώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις