Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλληνας καθηγητής γράφει πώς να αντιμετωπίζεις τον αγενή και γίνεται viral
ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνας καθηγητής γράφει πώς να αντιμετωπίζεις τον αγενή και γίνεται viral

Εχοντας βιώσει μια ακόμη ενδιαφέρουσα εμπειρία, όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αριστείδης Χατζής έγραψε μια ανάρτηση μικρό κείμενο στο λογαριασμό του στο Facebook για την αγένεια. Συγκεκριμένα, αφού περιέγραψε τον αγενή συνέστησε τρόπους αντιμετώπισής του. Σε λίγη ώρα τα likes έπεσαν βροχή. «Αγενής Δεν μπορώ να αντέξω […]

Εχοντας βιώσει μια ακόμη ενδιαφέρουσα εμπειρία, όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αριστείδης Χατζής έγραψε μια ανάρτηση μικρό κείμενο στο λογαριασμό του στο Facebook για την αγένεια.

Συγκεκριμένα, αφού περιέγραψε τον αγενή συνέστησε τρόπους αντιμετώπισής του.

Σε λίγη ώρα τα likes έπεσαν βροχή.

«Αγενής

Δεν μπορώ να αντέξω αυτόν τον ανθρωπότυπο. Είναι το είδος homo sapiens (λέμε τώρα…) που σε αντιμετωπίζει με απαράδεκτο τρόπο. Είτε σε γνωρίζει, είτε όχι. Αν δεν σε γνωρίζει, η αγένεια είναι η ενστικτώδης αντίδρασή του στην πρώτη επαφή. Αν σε γνωρίζει, η αγένεια που επιδεικνύει είναι ακόμα χειρότερη. Δεν είναι η αγένεια της ουδέτερης αδιαφορίας αλλά της επιθετικής προσβολής.

Δεν θα σας πω τι αισθήματα μου γεννά. Το φαντάζεστε. Συνήθως αντιδρώ ανάλογα με την ώρα, τις περιστάσεις και τις αντοχές μου. Αλλά τουλάχιστον υπάρχει κάτι που με διασκεδάζει.

Το πόσο γνησίως εκπλήσσεται ο αγενής αν του φερθείς κι εσύ με παρόμοιο τρόπο. Διότι προφανώς θεωρεί δεδομένο ότι δικαιούται το μονοπώλιο της αγένειας. Και επιπλέον γιατί φαίνεται πως απολαμβάνει την αγένειά του μόνο όταν αυτή αντιμετωπίζει ευγενική συμπεριφορά. Αλλά βέβαια δεν μπορείς να παίξεις για πολύ ώρα στο γηπεδό του. Θα κουραστείς πρώτος διότι αυτός είναι επαγγελματίας του είδους.

Μετά από τόσα χρόνια έχω καταλήξει σε έναν απλό κανόνα. Αποφεύγεις αυτόν τον ανθρωπότυπο όσο μπορείς. Όταν η συνάφεια είναι απαραίτητη, την περιορίζεις χρονικά όσο είναι εφικτό. Και δεν δείχνεις ότι ενοχλείσαι. Ούτε καν ότι περιφρονείς. Είναι δύσκολο αλλά, πιστέψτε με, είναι το μοναδικό που μπορείς να κανείς χωρίς να μετανιώσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις