Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Στέφανο Γκαμπάνα: Δεν θέλω να με αποκαλούν γκέι, είμαι απλά άνδρας, τελεία.
LIFESTYLE

Στέφανο Γκαμπάνα: Δεν θέλω να με αποκαλούν γκέι, είμαι απλά άνδρας, τελεία.

Ξέσπασε σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera ο διάσημος σχεδιαστής Στέφανο Γκαμπάνα, το μισό του διδύμου των Dolce & Gabbana για το γεγονός ότι όλοι τον χαρακτηρίζουν βάσει της σεξουαλικής του επιλογής. «Δεν θέλω να με αποκαλούν γκέι γιατί απλά είμαι άνδρας, τελεία» ήταν η εμφατική δήλωση του 55χρονου σχεδιαστή. «Η λέξη γκέι δημιουργήθηκε […]

Ξέσπασε σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera ο διάσημος σχεδιαστής Στέφανο Γκαμπάνα, το μισό του διδύμου των Dolce & Gabbana για το γεγονός ότι όλοι τον χαρακτηρίζουν βάσει της σεξουαλικής του επιλογής.

«Δεν θέλω να με αποκαλούν γκέι γιατί απλά είμαι άνδρας, τελεία» ήταν η εμφατική δήλωση του 55χρονου σχεδιαστή.

«Η λέξη γκέι δημιουργήθηκε από αυτούς που θέλουν να βάζουν ταμπέλες στους ανθρώπους, και δεν θέλω να με ταυτοποιούν βάσει των σεξουαλικών επιλογών μου» πρόσθεσε.

Ο Γκαμπάνα ξεκίνησε την διάσημη εταιρεία ρούχων του το 1984 με τον σύντροφό του Ντομένικο Ντόλτσε με τον οποίο συνεχίζουν μαζί επαγγελματικά αν και χώρισαν το 2004.

«Πίστευα ότι θα μπορούσα να δημιουργήσω μια νέα κουλτούρα ως ένα διάσημο πρόσωπο, μια κουλτούρα που δεν βασίζεται πια στα δικαιώματα των γκέι αλλά στα ανθρώπινα δικαιώματα. Είμαστε ανθρώπινα πλάσματα πριν να είμαστε γκέι, ετεροφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι» τόνισε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας.

Όπως είπε πολλές φορές η συσχέτιση με τους γκέι «χρησιμοποιείται ως άμυνα αλλά δεν θέλω πια να με προστατεύει κάτι γιατί δεν έχω κάνει κάτι κακό».

Ο 55χρονος σήμερα Γκαμπάνα εξομολογήθηκε ότι διαπίστωσε για πρώτη φορα ότι ήταν ομοφυλόφιλος όταν ήταν 18 ετών. Η τότε κοπέλα του «την οποία αγαπούσε» τον επισέφθηκε στο Μιλάνο αλλά όταν πήγαν για χορό «κατέληξα να κοιτάζω περισσότερο τους άνδρες από ό,τι αυτή».

Τελικά ο ίδιος αποδέχθηκε τη σεξουαλικότητά του με τη βοήθεια ψυχολόγου γιατί αφενός δεν είχε αρχικά το κουράγιο να την παραδεχθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις