Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Έντονος καβγάς Καμμένου- Αναγνωστοπούλου για την εκλογή του Αρχιμουφτή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονος καβγάς Καμμένου- Αναγνωστοπούλου για την εκλογή του Αρχιμουφτή

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για την εκλογή του αρχιμουφτή» δήλωσε στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΙ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, αναφερόμενος στην πρόταση της κυβέρνησης να αναθεωρήσει την διαδικασία εκλογής του Αρχιμουφτή στη Θράκη. «Το ζήτημα του Μουφτή είναι πολύ ευαίσθητο και θεωρώ ότι ανοίγει η κερκόπορτα για τον διαχωρισμό Κράτους […]

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για την εκλογή του αρχιμουφτή» δήλωσε στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΙ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, αναφερόμενος στην πρόταση της κυβέρνησης να αναθεωρήσει την διαδικασία εκλογής του Αρχιμουφτή στη Θράκη.

«Το ζήτημα του Μουφτή είναι πολύ ευαίσθητο και θεωρώ ότι ανοίγει η κερκόπορτα για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας», επανέλαβε, σημειώνοντας ότι «οι Μουφτείες και οι Εκκλησίες είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, άρα την εκλογή και την ευθύνη την έχει γενικά το Δημόσιο».

»Εάν γίνει εκλογή από τη βάση τότε θα μετατραπεί σε ιδιωτικό και θα έχουμε άμεση επιρροή από το Προξενείο και τα εθνικιστικά κόμματα της Τουρκίας», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Καμμένος στην τηλεφωνική του παρέμβαση.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για πιθανές αποσχιστικές τάσεις αναφερόμενος στις «εύλογες ανησυχίες» που προκαλούν οι κυοφορούμενες ρυθμίσεις για τον Μουφτή σε συνδυασμό με τις αλλαγές που προωθεί ο κ. Σκουρλέτης για την εκλογή των αντιπεριφερειαρχών.

«Είμαι σαφής, είμαι αυστηρός γιατί τα ζητήματα αυτά είναι υπερκομματικά και πρέπει να πάρουμε και τη γνώμη της Εκκλησίας της Ελλάδας πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Για άλματα λογικής έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου αναφερόμενη στις επισημάνσεις του κ. Καμμένου για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Νωρίτερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, θύμισε πως «το αίτημα για εκλογή μουφτή στη Θράκη εκφράζεται στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια».

«Έπρεπε να προηγηθεί το θέμα της Σαρίας» σημείωσε και ανέφερε πως «έπρεπε αναγκαστικά να διορίζεται από το κράτος».

«Ο μουφτής πρέπει να εκλέγεται είναι θέση του κόμματος μας», επισήμανε και τόνισε «η μειονότητα στη Θράκη εξακολουθεί να είναι στο έλεος κάποιων εθνικοφρόνων». «Μετά το θέμα της Σαρίας, ανοίγει αναγκαστικά και το θέμα εκλογής του μουφτή», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις