Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εκατοντάδες αστυνομικοί αναλαμβάνουν τη φύλαξη του Μετρό
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες αστυνομικοί αναλαμβάνουν τη φύλαξη του Μετρό

Του Πέτρου Καρσιώτη Διακόσιοι αστυνομικοί θα αναλάβουν τη φύλαξη των σταθμών του Μετρό, αρχής γενομένης πιθανότατα τους πρώτους μήνες του 2018. Σ αυτή την απόφαση κατέληξαν οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν και οι συνεχείς εφορμήσεις αντιεξουσιαστών κουκουλοφόρων που προκαλούν σοβαρές ζημιές στα ακυρωτικά μηχανήματα και εν […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Διακόσιοι αστυνομικοί θα αναλάβουν τη φύλαξη των σταθμών του Μετρό, αρχής γενομένης πιθανότατα τους πρώτους μήνες του 2018.

Σ αυτή την απόφαση κατέληξαν οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν και οι συνεχείς εφορμήσεις αντιεξουσιαστών κουκουλοφόρων που προκαλούν σοβαρές ζημιές στα ακυρωτικά μηχανήματα και εν γένει στις υποδομές.

Έχει καταρτιστεί το σχέδιο

Όπως ανέφεραν οι δύο υπουργοί, στο περιθώριο κοινής συνέντευξης Τύπου για το σοβαρό κρούσμα διαφθοράς στους κόλπους του ΟΣΕ, ήδη έχει καταρτιστεί σχέδιο για τη φύλαξη των σταθμών του Μετρό και του ΗΣΑΠ από την Ελληνική Αστυνομία και όχι από τις ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι, όπως γίνεται μέχρι τώρα.

Οι αστυνομικοί θα είναι στους σταθμούς, όχι στους συρμούς

Ο κ. Σπίρτζης διευκρίνισε ότι οι αστυνομικοί θα φυλάσσουν τους σταθμούς και δεν θα έχουν παρουσία εντός των συρμών, ενώ ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι έχουν υπολογίσει πως για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός θα χρησιμοποιηθούν διακόσιοι αστυνομικοί, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν τον αριθμό οι Ομάδες ΔΙ.ΑΣ και οι ΟΠΚΕ, που θα συνεχίσουν να απασχολούνται.

Στόχος η προστασία της δημόσιας περιουσίας

Στόχος, όπως είπαν, είναι η προστασία της Δημόσιας περιουσίας και της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και οι ελεγκτές να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς πρόβλημα.
Οι διακόσιοι αστυνομικοί θα κατανεμηθούν σε σταθμούς τόσο του Μετρό όσο και του ΗΣΑΠ, ανάλογα με τις ανάγκες, που υπάρχουν, και ενδεχόμενα σε κάποιους να μην υπάρχει κανένας, ενώ σε άλλους περισσότεροι από δύο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι θα τοποθετηθούν και στο κέντρο επιτήρησης των καμερών ασφαλείας, όπου μέχρι σήμερα δεν υπήρχε Αστυνομικός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις