Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κέντρο ερευνών τεχνητής νοημοσύνης ανοίγει η Google
PLUS

Κέντρο ερευνών τεχνητής νοημοσύνης ανοίγει η Google

Η Google ανακοίνωσε ότι ανοίγει ένα κέντρο ερευνών τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα, με στόχο να αξιοποιήσει τις ολοένα μεγαλύτερες δυνατότητες του ντόπιου δυναμικού σε αυτό το πεδίο-κλειδί. Θα είναι το πρώτο κέντρο αυτού του είδους που θα ανοίξει γενικότερα στην Ασία η Google, η οποία έχει ήδη παρόμοια κέντρα ερευνών στη Νέα Υόρκη, στο Τορόντο, στο Λονδίνο και στη Ζυρίχη, σύμφωνα […]

Η Google ανακοίνωσε ότι ανοίγει ένα κέντρο ερευνών τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα, με στόχο να αξιοποιήσει τις ολοένα μεγαλύτερες δυνατότητες του ντόπιου δυναμικού σε αυτό το πεδίο-κλειδί.

Θα είναι το πρώτο κέντρο αυτού του είδους που θα ανοίξει γενικότερα στην Ασία η Google, η οποία έχει ήδη παρόμοια κέντρα ερευνών στη Νέα Υόρκη, στο Τορόντο, στο Λονδίνο και στη Ζυρίχη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Το κέντρο θα είναι ολιγομελές και σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει στα γραφεία της αμερικανικής εταιρείας στο Πεκίνο.

Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι απαγορευμένη στην Κίνα, όπως και το διαδικτυακό κατάστημα των εφαρμογών της, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της και οι υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους της.

Οι κινεζικές αρχές επιβάλλουν περιορισμούς στα ξένα μέσα και στις διαδικτυακές πλατφόρμες για να ελέγξουν τις ανεπιθύμητες επιρροές.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις