Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χειροπέδες στον πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ
ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες στον πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ

Αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες έναν 74χρονο με την κατηγορία της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών και εργατικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη, ενώ το ύψος της οφειλής ανέρχεται σε 2.349.409,33 ευρώ. Το ποσό φαίνεται να συνδέεται με εισφορές που […]

Αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες έναν 74χρονο με την κατηγορία της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών και εργατικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη, ενώ το ύψος της οφειλής ανέρχεται σε 2.349.409,33 ευρώ.

Το ποσό φαίνεται να συνδέεται με εισφορές που αφορούν τον Φεβρουάριο του 2017. Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού οδηγήθηκε με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

«Από τη στιγμή που έφυγα από τον ΟΑΣΘ, το Δημόσιο με όφειλε και με οφείλει 130 εκατομμύρια ευρώ. Άμα τα είχε δώσει και ήταν συνεπές, δεν θα υπήρχε καμία οφειλή από τον ΟΑΣΘ. Παρ’ όλα αυτά, για τον συγκεκριμένο μήνα είχα πληρώσει το 50% τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με το νόμο και έκανα συγχρόνως ένσταση για να δικαιολογηθώ, γιατί δεν μπορώ να πληρώσω ολόκληρη την οφειλή. Ακόμα δεν προσδιορίστηκε η ημερομηνία της εκδίκασης της ενστάσεως και ήρθαν χθες και με συνέλαβαν», τόνισε, μιλώντας στο thestival.gr, ο κ. Στεφανίδης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ επεσήμανε επίσης και την οφειλή του υπουργείου Μεταφορών για την κάλυψη της διαφοράς του ΦΠΑ, η οποία είχε αποφασιστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση και όπως είπε δεν καταβλήθηκε στον ΟΑΣΘ.

«Δεν μας καταβλήθηκε καν η διαφορά από το ΦΠΑ, η οποία ανέρχεται στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις