Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Έκλεβαν αγωνιστικές μηχανές και τις έκαναν… σμπαράλια
ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεβαν αγωνιστικές μηχανές και τις έκαναν… σμπαράλια

Του Πέτρου Καρσιώτη Σπείρα με προτίμηση στις μηχανές και ιδιαίτερα στις αγωνιστικές «endure» εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής αττικής. Από τις μέχρι τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις κλοπών, από τις οποίες έχουν αφαιρεθεί συνολικά 17 μοτοσικλέτες. Για την υπόθεση αυτή, έχουν συλληφθεί , τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα τρεις Έλληνες (23, 22 & 21 ετών) […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σπείρα με προτίμηση στις μηχανές και ιδιαίτερα στις αγωνιστικές «endure» εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής αττικής.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις κλοπών, από τις οποίες έχουν αφαιρεθεί συνολικά 17 μοτοσικλέτες.

Για την υπόθεση αυτή, έχουν συλληφθεί , τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα τρεις Έλληνες (23, 22 & 21 ετών) και ένας 17χρονος Αλβανός.

Κατόπτευαν τους χώρους στάθμευσης- φύλαξης και τις αφαιρούσαν νυχτερινές ώρες

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, αφού στοχοποιούσαν τα δίκυκλα που τους ενδιέφεραν,  κατόπτευαν τους χώρους, όπου φυλάσσονταν και νυκτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες, παρακάμπτοντας τυχόν μέτρα ασφαλείας, τα αφαιρούσαν.

Τις μετέφεραν σε ειδικούς χώρους όπου τις διέλυαν σε ανταλλακτικά

Κατόπιν μετέφεραν τις μοτοσικλέτες σε ειδικούς χώρους, που διατηρούσαν και στη συνέχεια είτε τις μεταπωλούσαν (ολόκληρες), είτε τις διέλυαν και τις πωλούσαν ως ανταλλακτικά, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Στόχευαν κυρίως σε αγωνιστικά μοντέλα

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι μοτοσικλέτες, τύπου «endurο», που στόχευε η ομάδα, ήταν επί το πλείστον αγωνιστικά μοντέλα, για τις οποίες δεν προβλέπεται η έκδοση αδειών κυκλοφορίας, ενώ η χρήση τους περιορίζεται σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες, καθώς και σε αγώνες ταχύτητας και επιδείξεων, που διοργανώνονται ανά την επικράτεια.

Πλήθος κλειδιών μοτοσυκλετών βρέθηκαν στην έρευνα

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, σε οικίες και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν – μεταξύ των άλλων – και κατασχέθηκαν πλήθος κλειδιών μοτοσικλετών, κινητά τηλέφωνα και μεγάλος αριθμός καρτών κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται, ότι οι τρεις δράστες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις