Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Έκλεβαν τιμόνια, λεβιέδες ταχυτήτων και ό.τι μπορούσαν, από smart
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεβαν τιμόνια, λεβιέδες ταχυτήτων και ό.τι μπορούσαν, από smart

Του Πέτρου Καρσιώτη Το, λιγότερο, σοκ, πάθαιναν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μικρού κυβισμού μάρκας Smart, όταν πήγαιναν να τα θέσουν σε λειτουργία για να πάνε στη δουλειά τους η τη βόλτα τους. Άλλοι τα έβλεπαν χωρίς… τιμόνι, άλλοι χωρίς λεβιέ ταχυτήτων, άλλοι διαπίστωναν πανικόβλητοι ότι έλειπαν το gps και  άλλοι οι ηλεκτρονικές οθόνες με τα παρεχόμενα στοιχεία […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το, λιγότερο, σοκ, πάθαιναν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μικρού κυβισμού μάρκας Smart, όταν πήγαιναν να τα θέσουν σε λειτουργία για να πάνε στη δουλειά τους η τη βόλτα τους.

Άλλοι τα έβλεπαν χωρίς… τιμόνι, άλλοι χωρίς λεβιέ ταχυτήτων, άλλοι διαπίστωναν πανικόβλητοι ότι έλειπαν το gps και  άλλοι οι ηλεκτρονικές οθόνες με τα παρεχόμενα στοιχεία για την ασφαλή οδήγηση.

Σε Νέα Φιλαδέλφεια, Γαλάτσι, Πατήσια, Δάφνη- Υμηττό οι κλοπές

Οι καταγγελίες από ιδιοκτήτες τέτοιων αυτοκινήτων που χρησιμοποιεί κυρίως η νεολαία, άνδρες και γυναίκες, έπεφταν «βροχή» στα Αστυνομικά  Τμήματα.

Οι περισσότερες προέρχονταν από κατοίκους των περιοχών Νέας Φιλαδέλφειας, Γαλατσίου, Πατησίων και Δάφνης-Υμηττού.

Στις έρευνες μπήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Συνελήφθη 23χρονος, αναζητείται ο συνεργός

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, Αστυνόμος Β Ιωάννα Ροτζιώκου, για την υπόθεση συνελήφθη ένας 23χρονος, ενώ αναζητείται και συνεργός του.

Ταυτοποιήθηκαν έως τώρα 30 κλοπές εξαρτημάτων

Όπως πρόσθεσε, από τα στοιχεία της έρευνας αλλά και από τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών υπηρεσιών ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή των δύο, έως στιγμής, σε τριάντα περιπτώσεις διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο 23χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Σημειώνεται ότι είναι η πολλοστή φορά, που εξιχνιάζονται από την Ασφάλεια κλοπές γενικότερα σε smartάκια.

Άλλες φορές κλέβουν ολόκληρα τα αυτοκίνητα

Άλλες φορές έχουν εξαρθρωθεί οργανώσεις που έκλεβαν ολόκληρα τα αυτοκίνητα, τα μετέφεραν σε κάποιους χώρους, όπου γνώστες του αντικειμένου αναλάμβαναν να τα διαλύσουν για να κρατήσουν τα ανταλλακτικά.

Τώρα, αφαιρούσαν τα ακριβά ανταλλακτικά με την υψηλή ζήτηση

Σ αυτή την περίπτωση παρατηρήθηκε ότι οι δράστες δεν σήκωναν τα αυτοκίνητα αλλά αφαιρούσαν όσα ανταλλακτικά τους ενδιέφεραν και τα οποία είχαν ζήτηση στη λεγόμενη μαύρη αγορά των ανταλλακτικών.

Πουλούσαν στη μαύρη αγορά στο 20% της αξίας τους

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ανέφεραν ότι οι δράστες πωλούσαν τα ανταλλακτικά σε τιμή μόλις 20% της πραγματικής τους τιμής, που είναι υψηλή.

Και λόγω ζήτησής τους αλλά και λόγω ζήτησης του αυτοκινήτου από τη νεολαία.

Φωτο από παλιότερες υποθέσεις 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις