Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Καταργούνται οι δασμοί στα ιαπωνικά αυτοκίνητα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταργούνται οι δασμοί στα ιαπωνικά αυτοκίνητα

Με μια νέα εμπορική συμφωνία που –μεταξύ άλλων- καταργεί τους επιπλέον δασμούς στα ιαπωνικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ιαπωνίας. Η νέα εμπορική συμφωνία, για την οποία τα ξένα μέσα τονίζουν πως θα δημιουργήσουν τον μεγαλύτερο ανοικτό οικονομικό χώρο στον κόσμο, είναι το αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχαν ξεκινήσει το περασμένο καλοκαίρι. Βάσει της συμφωνίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση αφαιρεί τους […]

Με μια νέα εμπορική συμφωνία που –μεταξύ άλλων- καταργεί τους επιπλέον δασμούς στα ιαπωνικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ιαπωνίας.

Η νέα εμπορική συμφωνία, για την οποία τα ξένα μέσα τονίζουν πως θα δημιουργήσουν τον μεγαλύτερο ανοικτό οικονομικό χώρο στον κόσμο, είναι το αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχαν ξεκινήσει το περασμένο καλοκαίρι.

Βάσει της συμφωνίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση αφαιρεί τους επιπλέον δασμούς στα εισαγόμενα ιαπωνικά αυτοκίνητα (10%) και ανταλλακτικά (3%). Η Ιαπωνία θα καταργήσει δασμούς περίπου 30% σε τυριά από την ΕΕ και 15% σε κρασιά, ενώ θα επιτρέψει την αύξηση των εισαγωγών βοδινού και χοιρινού κρέατος από την ΕΕ.

«Είναι η μεγαλύτερη συμφωνία που διαπραγματευτήκαμε ποτέ για την Ευρωπαϊκή Ένωση» σχολίασε η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Σεσίλια Μάλμστρομ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις