Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σφοδρές αντιδράσεις για το χριστουγεννιάτικο… δέντρο στα Γιάννενα
ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρές αντιδράσεις για το χριστουγεννιάτικο… δέντρο στα Γιάννενα

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στόλισαν στα Ιωάννινα. Το ιδιαίτερο δέντρο στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης και είναι εμπνευσμένο από τον πύργο του Τάτλιν. Ο δήμος εξηγεί πως επέλεξαν να ξεφύγουν από τον κλασσικό στολισμό και προτίμησαν αυτή τη δημιουργία. Πρόκειται για έναν πύργο που σχεδιάστηκε από τον Ρώσο αρχιτέκτονα και […]

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στόλισαν στα Ιωάννινα.

Το ιδιαίτερο δέντρο στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης και είναι εμπνευσμένο από τον πύργο του Τάτλιν.

Ο δήμος εξηγεί πως επέλεξαν να ξεφύγουν από τον κλασσικό στολισμό και προτίμησαν αυτή τη δημιουργία.

Πρόκειται για έναν πύργο που σχεδιάστηκε από τον Ρώσο αρχιτέκτονα και ζωγράφο Βλαντιμίρ Τάτλιν, για να αναγερθεί τα πρώτα χρόνια της ρωσικής επανάστασης στην Πετρούπολη ως μνημείο και επιτελικό κτίριο της Γ΄ Διεθνούς.

Αντίθετη στο πρωτότυπο δέντρο εμφανίστηκε η παράταξη του Αρη Μπαρτζώκα «Γιάννενα Τώρα».

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση, αναφέρεται τόσο στον στολισμό όσο και στην απουσία κόσμου κατά την εναρκτήρια εκδήλωση επιρρίπτοντας ευθύνες στην Δημοτική Αρχή.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

Η εορταστική εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών στην κεντρική πλατεία, είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την απουσία των δημοτών. Ήταν ξεκάθαρο ότι οι κάτοικοι της πόλης δεν είχαν καμία διάθεση να «θαυμάσουν», αντί του παραδοσιακού Χριστουγεννιάτικου δέντρου, ένα άλλο έργο τέχνης, ακατάλληλο για το χώρο και το χρόνο που επελέγησαν.

Το δημιούργημα των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών είναι εξαιρετικό αλλά σαφώς δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον κλασικό Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο που περιμένουν να δουν τις μέρες αυτές οι συμπολίτες μας. Μπορεί κάλλιστα να τοποθετηθεί μόνιμα στην παραλίμνια περιοχή, όπου υπάρχουν κι άλλα πρωτοποριακά έργα τέχνης, ή σε κάποια άλλη πλατεία του μεγάλου πλέον Καλλικρατικού μας Δήμου.

Δυστυχώς, πρόκειται για άλλη μια απόφαση της παρούσας Δημοτικής Αρχής η οποία ελήφθη χωρίς να υπολογίζεται η άποψη των δημοτών. Και δεν αναφερόμαστε φυσικά μόνο στα δέντρα των περασμένων ετών αλλά και σε πλείστους άλλους τομείς της καθημερινότητας.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γκόλα να αναλογιστούν την απογοήτευση που προκαλεί ο διάκοσμος της κεντρικής πλατείας στον κόσμο και να επανορθώσουν, τοποθετώντας και ένα στολισμένο έλατο δίπλα στον «Πύργο του Τάτλιν». Δηλώνουμε ότι αν δεν το πράξουν σε εύλογο χρόνο, θα το υλοποιήσει η Παράταξη «Γιάννενα Τώρα».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις