“Αν χρειαστεί θα κάνουμε αλλαγές στους πλειστηριασμούς μόνοι μας”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Αν χρειαστεί θα κάνουμε αλλαγές στους πλειστηριασμούς μόνοι μας”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Αν κριθεί απαραίτητο, πρέπει να γίνουν αλλαγές στους πλειστηριασμούς, ακόμη κι αν δεν το κατανοούν οι δανειστές, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης. Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι εάν διαπιστωθεί ότι δεν διασφαλίζεται η πρώτη κατοικία, στο ύψος που έχει προσδιορίσει η κυβέρνηση και «δούμε ότι το πράγμα ξεφεύγει», τότε θα πρέπει […]

10.12.2017 | 10:22

Αν κριθεί απαραίτητο, πρέπει να γίνουν αλλαγές στους πλειστηριασμούς, ακόμη κι αν δεν το κατανοούν οι δανειστές, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι εάν διαπιστωθεί ότι δεν διασφαλίζεται η πρώτη κατοικία, στο ύψος που έχει προσδιορίσει η κυβέρνηση και «δούμε ότι το πράγμα ξεφεύγει», τότε θα πρέπει «να γίνουν οι αναγκαίες εκείνες παρεμβάσεις έτσι ώστε να γίνει πράξη. Ακόμα κι αν δεν είναι κατανοητό από την πλευρά των δανειστών».

«Βεβαίως, έχουν γραφτεί πάρα πολλά πράγματα τα οποία, θα έλεγα, δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Διότι είναι διαφορετικό να προσπαθείς να παρέμβεις –και σωστά– στις σχέσεις του τραπεζικού συστήματος με τους πολίτες, προστατεύοντας την πρώτη κατοικία, αλλά είναι τελείως διαφορετικό να παρέμβεις σε μια διένεξη, σε μια διαφορά ανάμεσα σε δύο πολίτες που ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο την κατοικία του ενός λόγω χρεών προς τον άλλο. Είναι δύο διαφορετικής τάξης ζητήματα, δεν διευκρινίζονται αυτά, εσκεμμένα υπάρχει μια σύγχυση γύρω από αυτά τα ζητήματα. Εκείνο που χρειάζεται είναι μια εγρήγορση εκ μέρους της κυβέρνησης έτσι ώστε να μπορέσει να διαφυλάξει τα συμπεφωνημένα», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη μεταμνημονιακή περίοδο, «αφού βεβαίως προηγουμένως έχει κατορθώσει να ισχυροποιήσει την οικονομία και έχει αποδείξει ότι μπορεί να δανείζεται όπως οι άλλες χώρες», ο κ. Σκουρλέτης τονίζει πως το ζητούμενο για την ελληνική πλευρά είναι «να ξαναθέσει το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων στη συζήτηση».

Σε ερώτηση για τις επόμενες εθνικές εκλογές, τον υπό συγκρότηση νέο φορέα της κεντροαριστεράς και το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι «όλοι αυτοί που ευθύνονται για τα μεγάλα αδιέξοδα της χώρας τα τελευταία χρόνια ξαναβρέθηκαν κάτω από μια νέα συσκευασία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι ανοικτός σε διάλογο, είναι ανοικτός σε συνεργασίες κάτω από προϋποθέσεις, αποτελεί τη μεγάλη παράταξη της Αριστεράς και βεβαίως μπορεί να συνομιλεί με όσους μπορεί και πολιτικά να συμφωνεί πολιτικά σε ορισμένα πράγματα», ανέφερε ακόμη.

Exit mobile version