Τραγωδία με ορειβάτες στον Όλυμπο

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τραγωδία με ορειβάτες στον Όλυμπο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Τραγωδία στον Όλυμπο για  νεαρό ορειβάτη, ο οποίος στα 2.000 μέτρα υψόμετρο, έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε χαράδρα βάθους διακοσίων μέτρων! Ο δεύτερος εντοπίστηκε στα 2.000 μέτρα υψόμετρο Ο δεύτερος ορειβάτης που ήταν μαζί του και προς στιγμήν εγκλωβίστηκε στο ίδιο υψόμετρο, στο καταφύγιο του Αγαπητού Σπήλιου, εντοπίστηκε γρήγορα από άνδρες […]

09.12.2017 | 20:41

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τραγωδία στον Όλυμπο για  νεαρό ορειβάτη, ο οποίος στα 2.000 μέτρα υψόμετρο, έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε χαράδρα βάθους διακοσίων μέτρων!

Ο δεύτερος εντοπίστηκε στα 2.000 μέτρα υψόμετρο

Ο δεύτερος ορειβάτης που ήταν μαζί του και προς στιγμήν εγκλωβίστηκε στο ίδιο υψόμετρο, στο καταφύγιο του Αγαπητού Σπήλιου, εντοπίστηκε γρήγορα από άνδρες της ΕΜΑΚ και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο στα 1200 μέτρα υψόμετρο, όπου βρίσκεται το καταφύγιο Πριόνια.

Όταν έφτασε η ΕΜΑΚ στον δεύτερο στη χαράδρα, είδαν ότι δεν έχει τις αισθήσεις του

Όπως ανέφεραν  άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Λιτοχώρου που πήραν μέρος στις προσπάθειες διάσωσης των δύο ορειβατών, ο δεύτερος που έπεσε στη χαράδρα, όταν τον πλησίασαν μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, δεν είχε τις αισθήσεις του.

Κατάφεραν να τον τοποθετήσουν σε φορείο και να τον μεταφέρουν

Κατάφεραν όμως να τον τοποθετήσουν σε φορείο, να ανέβουν από τη χαράδρα και από εκεί ακολούθησε η πορεία προς τα Πριόνια.

Φόβοι ότι δεν είναι εν ζωή

Από όσα είδαν οι πυροσβέστες αλλά και από τη φύση του δυστυχήματος, εκφράστηκαν φόβοι ότι ο δεύτερος ορειβάτης-και οι δύο ηλικίας 25 έως 27 χρόνων- δεν ήταν εν ζωή.

Το τυπικό περίμεναν να το επιβεβαιώσει γιατρός.

 

 

Exit mobile version