Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ο ιδιοκτήτης καφέ που έγινε διάσημος ξαφνικά- “Αναγκάζει” τους πελάτες να χαμογελούν
PLUS

Ο ιδιοκτήτης καφέ που έγινε διάσημος ξαφνικά- “Αναγκάζει” τους πελάτες να χαμογελούν

Είτε δεν σηκώθηκες με διάθεση, είτε έχεις τις μαύρες σου. Ό.τι κι αν φταίει, εκείνα τα πρωινά που μπαίνουμε μέσα σε ένα καφέ για να πάρουμε το άκρως αναγκαίο ρόφημα της ημέρας και δε λέμε ούτε «καλημέρα» στον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το μπαρ, είναι αρκετά. Κάποιοι μάλιστα, δυστυχώς πολλοί, το έχουν συνήθεια. Ο […]

Είτε δεν σηκώθηκες με διάθεση, είτε έχεις τις μαύρες σου.

Ό.τι κι αν φταίει, εκείνα τα πρωινά που μπαίνουμε μέσα σε ένα καφέ για να πάρουμε το άκρως αναγκαίο ρόφημα της ημέρας και δε λέμε ούτε «καλημέρα» στον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το μπαρ, είναι αρκετά. Κάποιοι μάλιστα, δυστυχώς πολλοί, το έχουν συνήθεια.

Ο Austin Simms, ιδιοκτήτης του καφέ CUPS Coffee & Tea στο Roanoke, κουράστηκε με την αγένεια των ανθρώπων και σκέφτηκε έναν πολύ δημιουργικό τρόπο να «εκπαιδεύσει» τους πελάτες του να είναι πιο ευγενικοί ή έστω πιο ευχάριστοι.

«Κάποια μέρα θα ήθελα να αποκαταστήσω όλες τις αδικίες που υπάρχουν σε αυτό τον πλανήτη. Έτσι, αποφάσισα να ξεκινήσω με κάτι απλό: να χρεώνω έξτρα τους πελάτες που δεν βρίσκουν λίγο χρόνο ή διάθεση να καλημερίσουν, να πουν ένα «γεια», να σκεφτούν πως υπάρχει ένας άνθρωπος πίσω από το μπαρ», δηλώνει ο Simms.

Έτσι, τοποθέτησε μια πινακίδα έξω από το μαγαζί του με την οποία ενημέρωνε τους πελάτες και τους περαστικούς για την καινούρια πολιτική χρέωσης του καφέ.

Στην πινακίδα αναγράφεται η τιμή του καφέ η οποία «πέφτει», όσο αυξάνεται το επίπεδο ευγένειας με την οποία θα τον ζητήσει ο πελάτης:

«1 μονός καφές», 5 δολάρια

«1 μονός καφές, παρακαλώ», 3 δολάρια

«Καλημέρα θα ήθελα ένα μονό καφέ παρακαλώ», 1,75 δολάρια

Το κόλπο του όχι μόνο έφερε αποτέλεσμα, αλλά έγινε παγκοσμίως viral, γέμισε στήλες σε εφημερίδες, έγινε θέμα σε τηλεοπτικές εκπομπές και  σε sites όλου του κόσμου.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς αν η ευγένεια είναι κάτι που πρέπει να αγοράζεται, όμως έστω κι έτσι, ίσως αρκετοί υιοθετήσουν αυτή την συμπεριφορά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις