Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ένα ελληνικό εστιατόριο στα χίλια καλύτερα του κόσμου
PLUS

Ένα ελληνικό εστιατόριο στα χίλια καλύτερα του κόσμου

Την ετήσια λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου συνέταξε για ακόμη μία χρονιά το La Liste, η γαλλική απάντηση στον βρετανικό οδηγό γαστρονομίας με τα «50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου» και μέσα σε αυτά βρίσκεται η «Σπονδή». Το La Liste είναι μια λίστα με τα 1.000 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο και συντάσσεται κάθε χρόνια […]

Την ετήσια λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου συνέταξε για ακόμη μία χρονιά το La Liste, η γαλλική απάντηση στον βρετανικό οδηγό γαστρονομίας με τα «50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου» και μέσα σε αυτά βρίσκεται η «Σπονδή».

Το La Liste είναι μια λίστα με τα 1.000 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο και συντάσσεται κάθε χρόνια χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο επεξεργασίας δεδομένων. Ο κατάλογος βασίζεται σε κριτικές πάνω από 400 διεθνών οδηγών για φαγητό, ιστότοπων όπως το TripAdvisor ή κριτικών (New York Times, Washington Post) ενώ λαμβάνει υπόψη και τα βραβεία Michelin, James Beard, Gault & Millau, OpenTable.

Στη φετινή λίστα του, πρώτο φιγουράρει το «Guy Savoy» στο Παρίσι και ακολουθούν ξακουστά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 87,75% βρίσκεται η «Σπονδή».

Το διάσημο εστιατόριο της Αθήνας, με τα 2 αστέρια Michelin είναι γνωστό για τη μοντέρνα γαλλική κουζίνα και μετρά πολλά βραβεία στο ενεργητικό της από το 1996 που πρωτοάνοιξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις