Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δολοφόνησε αδερφή και σύζυγο με σπαθί σαμουράι, μέσα στον ναό
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφόνησε αδερφή και σύζυγο με σπαθί σαμουράι, μέσα στον ναό

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Τόκιο, σε ένα πρωτοφανές αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε σε σιντοϊστικό ναό. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο δράστης σκότωσε την αδερφή του, που ήταν επικεφαλής ιέρεια του ναού. Ένα ματωμένο σπαθί σαμουράι, το οποίο πιστεύεται ότι ήταν το όπλο του εγκλήματος, βρέθηκε στο σημείο, καθώς και άλλα μαχαίρια. […]

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Τόκιο, σε ένα πρωτοφανές αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε σε σιντοϊστικό ναό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο δράστης σκότωσε την αδερφή του, που ήταν επικεφαλής ιέρεια του ναού. Ένα ματωμένο σπαθί σαμουράι, το οποίο πιστεύεται ότι ήταν το όπλο του εγκλήματος, βρέθηκε στο σημείο, καθώς και άλλα μαχαίρια.

Η σύζυγος του δράστη συμμετείχε επίσης στην ενέδρα, τραυματίζοντας τον οδηγό της ιέρειας, σύμφωνα με την αστυνομία. Στη συνέχεια, ο άνδρας – δράστης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του και μετά αυτοκτόνησε.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν η 58χρονη ιέρεια Nagako Tomioka βγήκε από το αυτοκίνητό της, μπροστά από τον ναό. Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπη με τον αδερφό της, τον 56χρονο Shigenaga Tomioka, και τη σύζυγό του, περίπου 30 ετών.

Η τελευταία φέρεται να επιτέθηκε στον οδηγό της ιέρειας, μαχαιρώνοντάς τον με ένα σπαθί.

Ο οδηγός κατάφερε να διαφύγει. Η αστυνομία ανέφερε πως υπήρχαν ίχνη αίματος στον δρόμο, αλλά τα τραύματα του οδηγού δεν είναι απειλητικά για τη ζωή του. Η ιέρεια έφερε βαθιά πληγή στο στήθος και ένα τραύμα στον αυχένα.

Οι δράστες πήγαν στη συνέχεια σε ένα άλλο σημείο του ναού. «Πιστεύουμε ότι ο άνδρας μαχαίρωσε τη γυναίκα πριν αυτομαχαιρωθεί», δήλωσε μία εκπρόσωπος της αστυνομίας. Το έγκλημα αποδίδεται σε μία μακρόχρονη οικογενειακή διαμάχη ανάμεσα στα δύο αδέρφια, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Shigenaga Tomioka ήταν επικεφαλής ιερέας του ναού, διαδεχόμενος τον πατέρα του τη δεκαετία του 1990. Όμως, το 2001 αποπέμφθηκε και ο πατέρας του επέστρεψε στη θέση του, ενώ η Nagako Tomioka έγινε το νούμερο 2 του ναού, η οποία τον διαδέχθηκε όταν συνταξιοδοτήθηκε. Δεν είναι σαφείς οι λόγοι της αποπομπής του 56χρονου, ενώ τα προηγούμενα χρόνια φέρεται να έστελνε απειλητικά γράμματα στην αδερφή του.

Το 2006 είχε συλληφθεί αφότου της έστειλε ένα σημείωμα που έλεγε ότι «θα την έστελνε στην κόλαση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις