Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στα πράσα… πιάστηκαν δυο Βουλγάρες για “τηλεφωνήματα τρόμου”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα πράσα… πιάστηκαν δυο Βουλγάρες για “τηλεφωνήματα τρόμου”

Του Πέτρου Καρσιώτη Στην Αρκαδία, είχε απλώσει τα δίχτυα της τον τελευταίο μήνα, σπείρα που ειδικευόταν στα «τηλεφωνήματα του τρόμου». Δυο γυναίκες από τη Βουλγαρία, 23 και 27 ετών Δύο γυναίκες από τη Βουλγαρία, ηλικίας 23 και 27 χρόνων, που συνελήφθησαν από την αστυνομία μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, τηλεφωνούσαν σε πολίτες της  Τρίπολης, μέσα στη […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην Αρκαδία, είχε απλώσει τα δίχτυα της τον τελευταίο μήνα, σπείρα που ειδικευόταν στα «τηλεφωνήματα του τρόμου».

Δυο γυναίκες από τη Βουλγαρία, 23 και 27 ετών

Δύο γυναίκες από τη Βουλγαρία, ηλικίας 23 και 27 χρόνων, που συνελήφθησαν από την αστυνομία μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, τηλεφωνούσαν σε πολίτες της  Τρίπολης, μέσα στη νύχτα, λέγοντας ότι είναι γιατροί η αστυνομικοί η δικηγόροι.

Πληροφορούσαν δήθεν τους εμβρόντητους αποδέκτες των τηλεφωνημάτων ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο, συνήθως γιος η κόρη, είχε προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα με σοβαρές σωματικές βλάβες σε ανήλικο.

Απαιτούσαν μετρητά για να βοηθήσουν

Στο τέλος βέβαια ζητούσαν μετρητά, προκειμένου να «βοηθήσουν».

Με την ψευδή ιδιότητα του αστυνομικού να κάνουν τα «στραβά μάτια» και να κλείσουν την υπόθεση εκεί.

Δήθεν για να γίνει άμεσα η επέμβαση στο θύμα

Με την ιδιότητα του γιατρού, να προχωρήσουν άμεσα στην επέμβαση για την οποία όμως χρειάζονταν… μετρητά και για την αγορά των υλικών.

Ως δικηγόροι,  πουλούσαν ανάλογο παραμύθι που ως τελικό στόχο είχε πάντα την προσπάθεια υφαρπαγής χρημάτων και εν προκειμένω τη «νομική κάλυψη».

Είχαν συστηθεί ως αστυνομικοί στον ηλικιωμένο

Η Αστυνομία στην Τρίπολη, μπήκε στα ίχνη των δύο γυναικών από τη Βουλγαρία, όταν συνεργοί τους τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένο  και δηλώνοντας ψευδώς την ιδιότητα του αστυνομικού, με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το τέκνο του.

Οι δύο γυναίκες- εισπράκτορες του κυκλώματος

Και το οποίο, είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, ζήτησαν  από αυτόν χρηματικό ποσό, το οποίο παρέλαβαν η 23χρονη και η 27χρονη.

Μετά από άμεση κινητοποίηση και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολη, εντόπισαν τις γυναίκες και τις συνέλαβαν, ενώ στη κατοχή τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό που είχαν αποσπάσει και αποδόθηκε στον ηλικιωμένο.

Από τις 15 Νοεμβρίου πολίτες στην Τρίπολη δέχονταν τηλεφωνήματα

Εξακριβώθηκε  ακόμη ότι η 23χρονη και η 27χρονη, με άγνωστους συνεργούς τους, από την 15.11.2017 έως και  6.12.2017,  στην Τρίπολη  είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν ακόμη έντεκα  άτομα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Αποπειράθηκαν να υφαρπάξουν 220.000 ευρώ

Είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 220.000 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις